3 Ιανουαρίου 2023

Με μοντέλο ΔΕΘ στις περιοδείες ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ο σχεδιασμός του Μαξίμου

 

Μπαίνουν μπροστά οι μηχανές για τις περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρεια με μοντέλο ΔΕΘ. Προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών και μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα, το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου ετοιμάζει τον σχεδιασμό των επόμενων εβδομάδων με διττό στόχο: τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου με φόντο το κοινωνικό αποτύπωμα και την προετοιμασία των υπόλοιπων επισκέψεων του πρωθυπουργού στην Περιφέρεια.

Όλα δείχνουν ότι ο Απρίλιος ειναι ο πιο πιθανός μήνας της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης. Στις 2, στις 9 ή 23 Απριλίου, με πιθανότερη την Κυριακή των Βαΐων. Το πράσινο φως θα το δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταθμίζοντας όλα τα ενδεχόμενα και τις δυσκολίες της κάθε επιλογής, αφού θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η ημερομηνία της δεύτερης κάλπης, η οποία θα πρέπει να έχει απόσταση τουλάχιστον 21 ημέρες από την πρώτη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ολοκληρωθούν και να κατατεθούν για συζήτηση στη Βουλή όλα τα σχέδια νόμου με κοινωνικό αντίκτυπο. Σημαντικό θεωρείται το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, με το οποίο ξεκαθαρίζονται οι αρμοδιότητες των δήμων, της περιφέρειας και των υπουργείων (σ.σ στόχος να σταματήσει το πινγκ πόνγκ των ευθυνών και ο κάθε φορέας να γνωρίζει τις αρμοδιότητες αλλά και τις ευθύνες του) η λειτουργία των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας του Υπουργείου Υγείας αλλά και το νέο πλαίσιο για τη δωρεά και τη μεταμόσχευση οργάνων, οι διατάξεις για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία αλλά και νομοσχέδια του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούν στην απασχόληση των εργαζομένων στον πολιτιστικό τομέα και οι νέοι κανόνες λειτουργίας των μουσείων.

Την ίδια ώρα, μπαίνουν ξανά μπροστά οι μηχανές για τις περιοδείες στην Περιφέρεια με μοντέλο ΔΕΘ. Οι επισκέψεις που προετοιμάζονται θα έχουν σαφώς προεκλογικό άρωμα, με τους βουλευτές και τα κομματικά κλιμάκια να επισκέπτονται μία ημέρα νωρίτερα την περιοχή και τον Κ. Μητσοτάκη να ακολουθεί, συνοδεύομενος από υπουργούς, οι οποίοι θα συζητούν με τους τοπικούς παράγοντες, θα αναδεικνύουν το κυβερνητικό έργο και ξεδιπλώνουν τα σχέδια της επόμενης τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα δίνει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως έγινε πρόσφατα και στην Πάτρα. Επόμενοι σταθμοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κοζάνη, τα Γιάννενα, η Λάρισα και η Κομοτηνή.

Μοναδικός στόχος η αυτοδυναμία
Σε αυτές τις επισκέψεις, ο Κ. Μητσοτάκης θα υπερτονίζει τη σημασία της προσέλευσης στις κάλπες απο την πρώτη Κυριακή, λέγοντας "όχι" στη χαλαρή ψήφο, και "ναι" στην ψήφο στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση σαν να είναι η τελευταία.

Το τρίπτυχο "σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια" θα "δεσπόζει" στις ομιλίες του, καθώς όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, είναι σημαντικό να προβάλλεται το γεγονός ότι "αυτό που είπαμε το κάναμε. Αυτό που είχαμε υποσχεθεί πριν από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 έγινε πραγματικότητα στη διάρκεια της διακυβέρνησης της Ν.Δ, όπως για παράδειγμα οι μειώσεις φόρων".

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι οι ομιλίες του Μητσοτάκη δεν θα περιέχουν αρνητισμό ούτε θα μονοπωλούνται από τις βολές στον ΣΥΡΙΖΑ ή προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Ο λόγος του θα είναι θετικός, αλλά και προγραμματικός, καθώς θα περιέχει τους στόχους της επόμενης 4ετίας, που δεν είναι άλλοι από την ανάπτυξη, η οποία θα επιστρέφει στους πολίτες.

πηγή https://www.thetoc.gr/