2 Δεκεμβρίου 2022

Άλλο ένα έργο «μακέτο» του Δήμου Ανατολικής Σάμου...γράφει ο Μηχανικός κ.Γιάννης Πνευματικάκης



 Μετά τα άσκοπα δελτία τύπου και αναρτήσεις, την απασχόληση των δημοτικών, αρχιτεκτονικών κλπ συμβουλίων και τις άπειρες εργατοώρες που ξοδεύτηκαν χωρίς λόγο τελικά, από τους λίγους υπαλλήλους του Δήμου, το έργο φυσικά και δεν εκτελέστηκε και όλες οι προθεσμίες πέρασαν. Καμία ενημέρωση! Τώρα λοιπόν που  ’’ωρίμασε’’ το έργο, φέρτε το ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι κρυμμένο πίσω από οικονομικούς προϋπολογισμούς, με σοβαρή οικονομοτεχνική και αρχιτεκτονική μελέτη, να αποφασίσουμε όλοι μαζί για την μοναδική παραλία της πόλης.




 Είναι εντελώς λάθος η κατεδάφιση ενός ασφαλούς, μεγάλου, δημοτικού κτιρίου και ταυτόχρονα ο χαρακτηρισμός του δημοτικού γηπέδου του, ως Δάσος. Πιο το σκεπτικό της διατήρησης κατασκευών εντός των ζωνών παραλίας και αιγιαλού με ταυτόχρονη κατεδάφιση κτιρίων που δεν ενοχλούν κανέναν, ίσα-ίσα λύνουν στεγαστικές ανάγκες του Δήμου. Αντί να ζητιανεύετε κτήρια της περιφέρειας και να κάνετε άσκοπα ψηφίσματα, φτιάξτε απλά τα δημοτικά κτήρια. Η παραλία της Γάγκου έχει ανάγκη να μεγαλώσει, οπότε και κατεδάφιση των κατασκευών εντός της παραλίας, και ανάγκη για χώρους στάθμευσης και αναστροφής λόγω της πυκνής υπάρχουσας δόμησης.




Γνώμη μου λοιπόν είναι:

1. Ένσταση στην Δασική υπηρεσία. Με την κατάθεση του από 1965 φεκ παραχώρησης και την οικοδομική άδεια του 1978, διατηρώντας το κτήριο, λογικά θα αποχαρακτηριστεί από δάσος η δημοτική έκταση.

2. Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ανάδειξης/ευπρεπισμού/ του κτηρίου και ταυτόχρονη κατασκευή υπόσκαφων χώρων στάθμευσης και αναστροφών. 

Έτσι διατηρούμε το πράσινο της περιοχής, μεγαλώνουμε την παραλία, ομορφαίνουμε και χρησιμοποιούμε τα κτήρια ιδιοκτησίας μας. Έχουμε σχέδιο καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της περιοχής και της πόλης. Αλλιώς επιμένετε  στην άποψή σας, χτίστε μόνο δυο ωραίες πεζούλες που επιτρέπονται και πηγαίνετε με βάρκες στην Γάγκου, (όπως στις καρτ ποστάλ του 50) !!! Χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, χωρίς ανάπτυξη!