11 Δεκεμβρίου 2022

Καταιγιστικές εξελίξεις με την Εύα Καϊλή: Αναστέλλονται όλες οι αρμοδιότητές της στο Ευρωκοινοβούλιο – Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την καθαίρεσή της!



 Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, καθώς επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστική καθαίρεση της από το Ευρωκοινοβούλιο.

Υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων δικαστικών ερευνών από τις βελγικές αρχές, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα αποφάσισε να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες και τα καθήκοντα που ανατέθηκαν στην Εύα Καϊλή ως αντιπρoέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρομπέρτα Μετσόλα.

Η πρόεδρος, κοινοποίησε στους υπόλοιπους ευρωβουλευτές και στην ίδια την κ. Καϊλή, επιστολή με την οποία ενημερώνει ότι της αφαίρεσε όλες τις αρμοδιότητες που είχε.



Την είδηση γνωστοποίησε ο ευρωβουλευτής, και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα με απόφαση της, που μόλις μας κοινοποιήθηκε, αναστέλλει-με άμεση εφαρμογή-όλες τις αρμοδιότητες που είχε αναθέσει στην Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή. Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστική καθαίρεση της από το Προεδρείο του ΕΚ», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.