11 Δεκεμβρίου 2022

Ισχυρό πλήγμα για τον Μητσοτάκη η σύλληψη Καϊλή – Γιατί τρέμουν στο Μαξίμου τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές της Ευρωβουλευτού;




 Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την σύλληψη της πρώην πλέον ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξέρουν πως έχασαν ένα στέλεχος το οποίο ήθελε και επιζητούσε την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετά τις εκλογές όποτε τελικώς προκηρυχθούν.

Αυτό που τους προκαλεί όμως ιδιαίτερη ανησυχία είναι η κατάσχεση των τηλεφώνων και των υπολογιστών της Εύας Καϊλή.

Διότι απλούστατα από εκεί θα φανούν με ακρίβεια όλες οι επαφές που είχε η Εύα Καϊλή με Έλληνες υπουργούς, επιχειρηματίες και αθλητικούς παράγοντες για λογαριασμό συγκεκριμένων επενδυτικών πρότζεκτ του Κατάρ.

Η Εύα Καϊλή λόγω των άριστων σχέσεων που είχε με το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά με τον Πρωθυπουργό λειτουργούσε ως η επίσημη «μεσάζων» για επενδύσεις από το Κατάρ.

Συν τοις άλλοις, η διαγραφή της Καϊλή και η δημόσια αποκαθήλωσή της δημιουργεί ένα κλίμα ακόμα πιο αρνητικό μέσα στο ΠΑΣΟΚ για μία προοπτική συγκυβέρνησης με τη ΝΔ.

Ειδικά όσο η ΝΔ έχει αυτή την ηγεσία.

Να το θέσουμε πιο απλά: Κανείς δεν θέλει στο ΠΑΣΟΚ να υπάρξει συνεργασία με τον Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε σήμερα την πρώην πλέον ευρωβουλευτή του κόμματος Εύα Καϊλή ως τον «Δούρειο Ίππο της ΝΔ» κατηγορώντας την επί της ουσίας ότι είχε δική της πολιτική ατζέντα.

Μάλιστα επ’ αυτού είπε ότι «Το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη έχει απίστευτο θράσος».
Με λίγα λόγια θεωρούσε και θεωρεί την Ε. Καϊλή ως άνθρωπο του «συστήματος Μητσοτάκη» και πρόσθεσε πως από καιρό είχε αποφασίσει να μην είναι ξανά υποψήφια για το ΠΑΣΟΚ.

Με αυτή την δήλωση ο Ν. Ανδρουλάκης έστειλε μήνυμα και σε όσους μέσα στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ακόμα ως ελκυστική ιδέα μία μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Στο Μαξίμου υπάρχει μία βαριά ατμόσφαιρα, που ήδη έγινε ακόμα πιο πνιγηρή, όπως παραδέχονται κυβερνητικοί βουλευτές, μετά την άρον – άρον αποχώρηση του Κ. Μητσοτάκη από τη βουλή, την πρώτη μέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ, η οποία από τους περισσότερους ερμηνεύτηκε ως έκρηξη αδυναμίας.

Τώρα φοβούνται πάρα πολύ τις προσωπικές σχέσεις του Μαξίμου με την Εύα Καϊλή. Γιατί αν ερευνηθούν όλα ενδελεχώς (που θα ερευνηθούν, βρίσκονται και οι ΗΠΑ πίσω από την σύλληψή της), μπορεί να προκύψουν και άλλοι ‘σκελετοί’ που κρύβουν μέσα σε… πολιτικές ντουλάπες!…

ΠΗΓΗ https://europost.gr/