30 Δεκεμβρίου 2022

Ο Γ. Στάντζος υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν.Ποια κοινά ενδιαφέροντα έχει ο Δήμος Ιάσμου με τον δήμο Ανατολικής Σάμου;

 Αυτές τις συναντήσεις τις  αντιμετωπίζουμε όλοι με καχυποψία για τον εξής λόγο οι  "αγαθές προθέσεις" από δεδηλωμένους πράκτορες της Τουρκίας μέσα στην Ελλάδα, είναι ανύπαρκτες!


Πόσο λοιπόν επικίνδυνες είναι αυτές οι συναντήσεις; 

Ποια κοινά ενδιαφέροντα έχει ο δήμος ανατολικής Σάμου με τον δήμο Ιάσμου;

Ποιος κάλεσε στη Σάμο το δήμαρχο Ιάσμου;

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί οι καιροί είναι πονηροί και οι Τούρκοι το ίδιο . Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι κατάλληλη στιγμή  τώρα να συζητάμε για τις όποιες φιλίες  μεταξύ των δύο λαών που από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι δεν υπάρχουν . 

Φιλίες δεν υπάρχουν μ' αυτούς "θα έρθουν νύχτα" .

 Τώρα όλα τα άλλα  τα περί αδελφοποιήσεων είναι εντελώς έωλα και δυστυχώς εντάσσονται  στην πολιτική του κατευνασμού 

Παίζουν με την φωτιά 

 Σε μια αρκετά δύσκολη στιγμή με τα προβλήματα της Ελλάδας με την Τουρκία κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι συμβαίνει πίσω στα παρασκήνια και ποιος οργάνωσε αυτή την συνάντηση.

Σε ότι αφορά τον δήμο Ανατολικής Σάμου ο σημερινός δήμαρχος ήταν πριν αρκετά χρόνια δημοτικός σύμβουλος που ψήφισε υπέρ της αδελφοποίησης του δήμου Βαθέως με το Κουσάντασι και έτσι ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα ότι παρά του ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια από την αδελφοποίηση το πρωτόκολλο ποτέ δεν ενεργοποιήθηκε 




Παρόλα αυτά κάποιοι προσπαθούν ακόμα και σήμερα που οι Τούρκοι επιμένουν ότι όσοι κατοικούν στα Ελληνικά νησιά δεν είναι Έλληνες και  ενεργοποιούν  μέσω του δημάρχου Ιάσμου την ανύπαρκτη Ελληνοτουρκική φιλία.

Περιμένουμε να μάθουμε ποιος κάλεσε τον μειονοτικό δήμαρχο Ιάσμου στη Σάμο και με τι στόχο ... το σίγουρο είναι ότι Σάμος και Ίασμος δεν ΄έχουν κανένα κοινό στοιχείο που να τους συνδέει εκτός από ένα την αδελφοποίηση Βαθεώς Κουσάντασι και το ερχόμενο διάστημα και τον δήμο Ιάσμου

Αλήθεια το Υπουργείο Εξωτερικών τι άποψη μπορεί να έχει;

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

Το δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος στο Δημαρχείο.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, κ. ΣΤΑΝΤΖΟΥ

“Συναντηθήκαμε σήμερα , στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Σάμο , με τον συνάδελφο Δήμαρχο Ιάσμου- Ροδόπης, κ. Οντέρ Μουμίν.

Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος αναφορικά με τη λειτουργία των δήμων και τις καλές πρακτικές της Ελληνικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος Ιάσμου υπέβαλλε πρόταση πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών δήμων Ιάσμου , Σάμου και του δήμου Κουσάντασι της Τουρκίας.

Πρόταση η οποία θα εξεταστεί εν καιρώ, αναλόγως των συνθηκών, στα πλαίσια των αυτοδιοικητικών θεσμών και σε πλήρη συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία.

Η Σάμος παραδοσιακά διατηρεί σχέσεις συνεργασίας με την αυτοδιοίκηση της γείτονος χώρας .

Οι σημερινές συνθήκες όμως, όπου η επιθετικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται απειλώντας ευθέως τη πατρίδα μας δεν επιτρέπουν την πρόοδο αυτών των σχέσεων ”
πηγή δήμος ανατολικής Σάμου
https://www.facebook.com/islandofsamos/posts/pfbid02wkn6Q6QYyh4TtatKiV7R41euPXDqNaENrM8dQ9ruhtEQHM91CHiY3hpK8aQ4MVnJl