10 Δεκεμβρίου 2022

Χωρίς πρόεδρο Εφετών Βορείου Αιγαίου λιμνάζουν δεκάδες υποθέσεις

 

Εξι μήνες… αναβολές
Τρομερή και μεγαλύτερη από το σύνηθες συμφόρηση αναμένει τα δικαστήρια της Μυτιλήνης, με σημαντικές υποθέσεις να λιμνάζουν. Η πρόεδρος Εφετών Βορείου Αιγαίου συνταξιοδοτήθηκε εδώ και μήνες και από τον Ιούνιο η θέση δεν έχει καλυφθεί.


Αυτό μας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Δημήτρης Βασιλούδης, ο οποίος πρόσθεσε στο «Ν» ότι «ζητάμε να καλυφθεί η θέση του προέδρου Εφετών εδώ και μήνες γιατί βαλτώνουν οι υποθέσεις, ενώ έχουμε ενημερώσει εγκαίρως αρμοδίως».
Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα ήταν το Εφετείο του δολοφόνου της Ερατώς που έλαβε ακόμα μία αναβολή, για τον Σεπτέμβριο του 2023. Η πρώτη αναβολή της έφεσης του δολοφόνου για τη μείωση της ποινής του ελήφθη τον περασμένο Απρίλιο. Συγγενείς της Ερατώς, φίλοι της μάρτυρες, ταξίδεψαν δεύτερη φορά και θα ταξιδέψουν για τρίτη γιατί δεν δικάζεται η υπόθεση.
Γλαφυρή ήταν και η «ανακοίνωση» της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Βορείου Αιγαίου εν όψει της αναβολής λόγω κωλύματος δικηγόρου του δολοφόνου. Ενώ η Εισαγγελέας είχε και τη σύμφωνη γνώμη του γραμματέα για παράταση ωραρίου και εκδίκαση δύο μέρες μετά, η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε ότι προσωρινά και χαριστικά βρίσκεται στη Μυτιλήνη εκτελώντας χρέη προέδρου και ότι η θέση της είναι στον Πειραιά.
Με αυτή την απουσία προέδρου Εφετών λοιπόν και την ολιγωρία του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι υποθέσεις, και μάλιστα πολύ σοβαρές, λαμβάνουν αναβολές επί αναβολών.

πηγή https://www.stonisi.gr/