27 Δεκεμβρίου 2022

Για τη δίωξη της ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, ως εγκληματικής οργάνωσης

 

Για τη δίωξη της ΜΚΟ “Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι”, ως εγκληματικής οργάνωσης
Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Η Εισαγγελία της Κω μετά από σχετική αναφορά του Λιμενικού Σώματος άσκησε ποινική δίωξη κατά του Παναγιώτη Δημητρά, ιδρυτή της περιβόητης Μ.Κ.Ο. "Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι" και του συνεργού του, Νορβηγού, Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της ΜΚΟ "Aegean Boat Report" για "συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης (ΜΚΟ) με σκοπό να διευκολύνει υπηκόους τρίτων χωρών για την παράνομη είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα, και μάλιστα "κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της ΜΚΟ του Π. Δημητρά "Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι") προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».


Ο κ. Π. Δημητράς, δια της εν λόγω ΜΚΟ, που τώρα ξεμπροστιάστηκε, επί σειρά ετών, κατέβαλλε κάθε προσπάθεια στιγματισμού και φίμωσης της αντίπαλης γνώμης, υποβάλλοντας σωρεία μηνύσεων (5.000 μηνύσεις, όπως πληροφορούμαστε!) κατά εκείνων που είναι φύσει και θέση κατά της μετανάστευσης και καταγγέλλουν ότι η μετανάστευση και η προσφυγιά είναι προϊόν βίαιου εκτοπισμού πληθυσμών για λόγους οικονομικούς και κοινωνικοπολιτικούς. Που καταγγέλλουν δηλαδή το προφανές, ότι η μαζική μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων δεν αποτελεί προϊόν ελεύθερης επιλογής των ίδιων των μετακινούμενων ανθρώπων, αλλά επιβολής, εξαναγκασμού και καταπάτησης θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων. 
Το παραπάνω έγκλημα όμως, έχει γίνει επάγγελμα και μέσο βιοπορισμού επιτήδειων που αυτοσυστήνονται ως προοδευτικοί και φιλάνθρωποι, ενώ συστήνουν "ευαγή ιδρύματα" (ΜΚΟ) τύπου Παρατηρητήριο του Ελσίνκι για να στεγάσουν την εγκληματική τους δραστηριότητα. 
Μια από τις χιλιάδες μηνύσεις που έχει υποβάλει ο κ. Π. Δημητράς, αφορούσε στον πρόεδρο του ΕΠΑΜ, Δημήτρη Καζάκη, τον οποίον το 2017 ο Π. Δημητράς, σε μια προσπάθεια στιγματισμού και φίμωσης της γνώμης του Δ. Καζάκη που εξέθετε τη δράση του, υπέβαλε μήνυση εναντίον του για εχθροπάθεια, δηλ. ότι δια του λόγου του εγείρει, δήθεν, πάθη ρατσισμού και ξενοφοβίας. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, ο Δ. Καζάκης αθωώθηκε πανηγυρικά λόγω του ανυπόστατου των κατηγοριών.
Όμως, η πραγματική αιτία που “ήγειρε πάθη” – όχι των πολιτών, αλλά του Π. Δημητρά κατά του Δ. Καζάκη - δεν είναι παρά η εναντίωσή του Δ. Καζάκη στη βιομηχανία σύγχρονου δουλεμπορίου και των κυκλωμάτων, ελληνικών ή μη, που βιοπορίζονται από το εμπόριο πόνου και δυστυχίας με αντικείμενο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 
Αντί άλλων, παραθέτουμε το από 20-11-2015 άρθρο του Δ. Καζάκη:
Όταν το δουλεμπόριο ανθεί ως φιλανθρωπική επιχείρηση
https://www.epamhellas.gr/otan-to-doulemporio-anthei-ws-filanthrwpikh-epixeirhsh/
Η παραπάνω ποινική δίωξη της εισαγγελίας Κω κατά του Π. Δημητρά και της ΜΚΟ του, ως εγκληματικής οργάνωσης, είναι ακόμα μια ισχυρή ένδειξη για την εγκληματική δράση των δουλεμπόρων, με το συνάφι των οποίων συναγελάζονται και πολλοί ευυπόληπτοι κύριοι του αντιρατσισμού και της politically correct προοδευτικότητας, αποκομίζοντας οφέλη από δυστυχείς του τρίτου κόσμου που εκτοπίζονται βία από τις εστίες τους. 
Το ΕΠΑΜ έχει καταγγείλει την παράνομη δράση τους και έχει υποστεί τις συνέπειες από τους αυτοαποκαλούμενους προοδευτικούς που, στο όνομα του αντιρατσισμού και της φιλανθρωπίας, υπερασπίζονται- ηθελημένα ή αθέλητα - το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και κατηγορούν τον ορθό λόγο του ΕΠΑΜ, ως δήθεν ρατσιστικό.
Το ΕΠΑΜ εύχεται, ελπίζει και απαιτεί ώστε με την ευκαιρία της αποκάλυψης μιας ακόμα "μεμονωμένης περίπτωσης" σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με βιτρίνα μία ΜΚΟ, να διερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές η διάπραξη σωρείας άδικων πράξεων σε βάρος του Ελληνικού λαού, αλλά και των προσφύγων ή και μεταναστών που εισέρχονται χωρίς νόμιμη άδεια αρχής στη χώρα μας, από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ενέχεται σ΄ αυτές.

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2022
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ