27 Δεκεμβρίου 2022

«Σταθερή η προσήλωση μας στο μεταφορικό ισοδύναμο. Καταβάλλονται οι πληρωμές από τις 28 Δεκεμβρίου»



 Με βάση την ενημέρωση που είχε από το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, σχετικά με την καταβολή των πληρωμών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο από τις 28 Δεκεμβρίου  στους πολίτες και τις επιχειρήσεις με 30 εκ. ευρώ, από τα οποία 22,9 εκ. αφορούν 10.075 νησιωτικές επιχειρήσεις και 7,1 εκ. 134.705 κατοίκους των νησιών, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, Αυτό αποδεικνύεται τόσο από τις πρωτοβουλίες του αρμόδιου Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, όσο και από τις δικές μας παρεμβάσεις μας στη Βουλή, αλλά και τον Υπουργό Ναυτιλίας.

Προχωράμε για την ενίσχυση της νησιωτικότητας, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο εργαλείο. Θυμίζω και την πρόσφατη επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, κάτι που ανέφερα και στην ομιλία μου στον Προϋπολογισμό του 2023, στο σκέλος των καυσίμων, σε δεκαεφτά ακόμα νησιά, μεταξύ αυτών, η Κάλυμνος, η Κίναρος, η Λέβιθα, η Τέλενδος και η Ψέριμος.

Συνεχίζουμε, πάντα δίπλα στους νησιώτες, πάντα για την πρόοδο του τόπου μας».