8 Νοεμβρίου 2022

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛ Σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΣΑΜΟΥ για την αποκατάσταση από το φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, παρατηρούμε την έντεχνη απόκρυψη του πρωτοφανή ποσού στήριξης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα 135 εκατομμύρια που δεσμεύτηκαν για το νησί προφανώς φαίνονται ελάχιστα και για αυτό αποκρύπτονται


. Οι δεκάδες ευνοϊκές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης μάλλον είναι πενιχρές για το ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κουνά το δάχτυλο στην Κυβέρνηση και στον τοπικό Βουλευτή, όταν ειδικά τα τελευταία χρόνια η Σάμος από αυτό βίωσε όχι μόνον την παραμέληση αλλά και την εξαθλίωση. Είναι ανεξίτηλη εικόνα της πρωτεύουσας την εποχή διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που θύμιζε περισσότερο αφρικανική πρωτεύουσα παρά ελληνική ιστορική πόλη .Ακόμη, θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυβερνητικός Βουλευτής ξέρουν από την πρώτη στιγμή την κατάσταση του νησιού καθώς θα τους ενθυμίσουμε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε από την πρώτη στιγμή στο νησί για να διαπιστώσει επί τόπου το πρόβλημα. Εκτός από τον Πρωθυπουργό, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και άλλοι 11 αρμόδιοι Υπουργοί και Υφυπουργοί, χωρίς να υπολογίσει κανείς του υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκαν το νησί για να λύσουν κάθε πρόβλημα που υπάρχει. Επίσης, να τους υπενθυμίσουμε ότι για τον συντονισμό και την επιτάχυνση του έργου της αποκατάστασης ορίστηκε ειδικός συντονιστής, ο Υφυπουργός κ. Χ. Τριαντόπουλος ο οποίος έχει επισκεφθεί κατ ΄επανάληψη τη Σάμο. Και βέβαια όλα αυτά δεν έγιναν αυτόματα, η συμβολή του Κυβερνητικού Βουλευτή κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη ήταν και είναι καθοριστική.

Σε αντίθεση με ότι συνέβη επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ που η απαξίωση της Σάμου από την τότε Κυβέρνηση ήταν εξοργιστική αφού μόνον οι ανεκδιήγητοι Υπουργοί Μετανάστευσης επισκέφθηκαν το νησί. Όχι για να λύσουν προβλήματα αλλά να τα επιδεινώσουν. Επομένως, το λιγότερο που μπορούν να κάνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ - Σάμου είναι να σιωπούν. Ο σαμιακός λαός δυστυχώς για αυτούς έχει μνήμη .Όσον αφορά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Σάμου που κινείται στο ίδιο κλίμα ισχύει η ίδια απάντηση. Με μία επιπλέον επισήμανση: οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια τόσο σε Κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε αυτοδιοικητικό δεν έκαναν τίποτα για τη Σάμο σχετικά με τα μεγάλα έργα που εκκρεμούν για δεκαετίες και κρατούν καθηλωμένο το νησί σε υπανάπτυξη. Ίσως εκείνη την περίοδο οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν άλλες προτεραιότητες (όπως εξοπλιστικά προγράμματα κλπ…)


Εκ της Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Σάμου