16 Σεπτεμβρίου 2022

«Κατατέθηκε η νέα ΤΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου – Αιτήματα για επέκταση του επιδόματος ανεργίας και υποχρεωτικότητα της σύμβασης» Σήμερα από νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Σταμούλης Αθανάσιος μαζί με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Εγγλέζο Παναγιώτη βρέθηκαν στην Αθήνα και στο Υπουργείο Εργασίας όπου κατέθεσαν την νέα Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΤΚΣΣΕ) Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου που υπεγράφη αρχές Αυγούστου από το Σωματείο μας και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Η νέα ΤΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου έως το τέλος της ισχύς της θα αποφέρει στους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπάλληλους της περιοχής μας πάνω από 20% αύξηση. Αναλυτικά, η σύμβαση προβλέπει από 1η Σεπτεμβρίου άμεση αύξηση βασικών μισθών σε ποσοστό 9% και έως το τέλος της ισχύεις της η ονομαστική αύξηση των βασικών είναι σε ποσοστό 13% ωστόσο η ισοστάθμική αύξηση τους φτάνει το 14,3%. Επιπλέον προβλέπεται επίδομα +5% σπαστού ωραρίου στους μαιτρ, σερβιτόρους και βοηθούς αυτών που απασχολούνται με διακεκομμένο ωραριο. Στην νέα σύμβαση ορίζετε το εποχικό επίδομα σε ποσοστό 11,5% και αποσαφηνίζονται τα επιδόματα τουριστικής Εκπαίδευσης για τους πτυχιούχους, Ανώτατης Τουριστικής Σχολής, Μέσης Τουριστικής Σχολής και Σχολής Μετεκπαίδευσης και για τους απόφοιτους Ταχύρυθμης Σχολής ΟΑΕΔ και ιδιωτικών ΙΕΚ.

Το προσεχές διάστημα το Σωματείο μας πάντα μαζί με το ΕΚΡ και σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, την Περιφέρεια και το Δήμο θα ξεκινήσει τη διαδικασία ώστε να κηρυχτεί υποχρεωτική η νέα ΤΚΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων της περιοχής μας.

Στην σημερινή μας συνάντηση πέραν των άλλων τέθηκαν ξανά τα ζητήματα επέκτασης του επιδόματος ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων και η επαναφορά της 20ετιας του ΕΦΑΠΑΞ τα οποία αποτελούν από τις αρχές του χρόνου, από κοινού με το ΕΚΡ, κεντρικές μας διεκδικήσεις. Όπως είχαμε αιτηθεί ζητάμε επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία και για την επιδότηση ανεργίας εποχιακά απασχολούμενων ζητάμε την κατάργηση του πλαφόν στην επιδότηση

αλλά και την αποκατάσταση του χρόνου επιδότησης βάση χρόνου εργασίας, δηλαδή με προ μνημονίων προϋποθέσεις.

Τέλος, ζητάμε από όλους τους Τοπικούς Βουλευτές να είναι συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας αυτή τόσο για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων οσο και για την υποχρεωτικότητα της σύμβασης, ώστε αυτά μαζί με την πρωτοποριακή σύμβαση που εχει υπογράφει για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ρόδου, να αποτελέσουν πόλο έλξης ώστε να απασχοληθούν εργαζόμενοι απ όλη την Ελλάδα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Το Σωματείο μας , όπως πράττει όλα αυτά χρόνια, πάντα με συνοδοιπόρο το ΕΚ Ρόδου θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε δυνατή προσπάθεια για όλο και περισσότερες κατακτήσεις προς όφελος των συναδέλφων του κλάδου.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ……….

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Πηγή:www.dimokratiki.gr