29 Αυγούστου 2022

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝ.ΣΑΜΟΥ

 

 Εναγώνια Έκκληση Αγαπητοί επικεφαλής και μέλη των εδώ(ΣAMOY) τοπικών πολιτικών κομμάτων, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας εν όψει, βεβαίως, των προσεχών δημοτικών εκλογών, Οκτώβριο του2023. Αλήθεια, γιατί τώρα και μάλιστα πολλούς μήνες πριν από τις εκλογές; 


Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι πολύ απλή: -Είναι πολιτικά υγιές και συνάμα πολιτική λεβεντιά έγκαιρα οι πολίτες (και βεβαίως τα κόμματα) , που ενδιαφέρονται πραγματικά να διεκδικήσουν την ψήφο του συμπολίτη τους να αποκαλύπτουν δημοσίως το σκεπτικό τους, και τον πραγματικό εαυτό τους (βιογραφικό το λένε) , έτσι ώστε οι εκλογείς να έχουν πλήρη και εμπεριστατωμένη προσωπική(& οικογενειακή) γνώση-γνώμη, όταν μπουν μέσα στο παραβάν της δημοκρατίας, να αποφασίσουν ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΙ (ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ), ποιόν ([ή ποια) από τους φερέλπιδες Υποψηφίους του Δημαρχιακού θώκου θα πρέπει να τιμήσουν με την πολύτιμη ψήφο τους.

 Και τώρα το νέο εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι : Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ που επηρεάζουν και μάλιστα πολύ σημαντικά την ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ψηφοφόρου μας, μέσα και έξω από το παραβάν; Δυστυχώς, ( κατά την άποψή μου, αλλά και μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας) είναι οι Επικεφαλής και τα Μέλη των εδώ Κομματικών Οργανώσεων, μαζί με τους κομματικούς… στρατούς τους ! 

Τουλάχιστον, αυτό συμβαίνει στο τόπο μας, από το μακρύ πολιτικό μας παρελθόν μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς το τελικό τίμημα αυτής της πολύχρονης πολιτικής (κομματικής) διαδικασίας το εισπράττουμε με τελικό τραγικό αντίτιμο το πολυετές «βαθύ κάθισμα» του δήμου μας σε όλες του τις εκφάνσεις! Μια επικρατούσα εξόφθαλμη την γενική μιζέρια ολόγυρά μας! Αγαπητοί Επικεφαλής και Μέλη των εδώ Τοπικών Πολιτικών Κομμάτων, 

Σας θυμίζω, πως σε ένα διεθνές περιβάλλον που ολοένα μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη κάθε τόπου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί θεσμό του Δημόσιου Δικαίου και ταυτίζεται με την έννοια της Συνταγματικής κατοχύρωσης με βασικό στόχο τη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων. 

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λαμβάνεται περισσότερο υπόψη η ανθρώπινη αμεσότητα και η ικανότητα για την ενασχόληση και την επίλυση των τοπικών θεμάτων που προκύπτουν, συγκριτικά με την κομματική ταυτότητα, η οποία διαδραματίζει περισσότερο σημαντικό ρόλο στις Εθνικές Εκλογές. Στην διοίκηση των τοπικών (δημοτικών) υποθέσεων δεν έχει καμιά δουλεία η εκάστοτε Κεντρική Κυβέρνηση του Κράτους μας και η οποία οφείλει απλά να Εποπτεύει και μόνο. Άλλωστε, αυτή την άποψη την υποστηρίζουν, με συγκεκριμένα άρθρα του, το υπάρχον Σύνταγμα της Ελλάδος , καθώς και επώνυμοι Έλληνες Συνταγματολόγοι (αλλά και σχετικός νόμος που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή την 10ετία του ‘/80 περί του αυτοδιοίκητου των ΟΤΑ). 

Μα, δεν είναι τυχαίο και το γεγονός πως στην μεν Τοπική Αυτοδιοίκηση =(σημαίνει) Αυτοδιαχείριση, το Σύνταγμα και οι Νόμοι αναφέρονται σε Δημοτικούς Συνδυασμούς και μόνο, ενώ στην Κεντρική Πολιτική Σκηνή σε Κομματικούς Σχηματισμούς, και μόνο. Συνεπώς ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΠΛΆ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΙ: Ο Θεσμός της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, τουλάχιστον αυτός του ά Βαθμού (Δήμος) ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι και επί της ουσίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ από κομματικές προτιμήσεις!!! 

Αυτό ακριβώς πρεσβεύω προσωπικά ο ίδιος, αλλά και ο δημοτ. συνδυασμός «Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ». Για δε την Εκλογή των Εθνικών μας Αντιπροσώπων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο καθένας και η καθεμιά από εμάς καλείται ελεύθερα να ψηφήσει το Κόμμα της αρεσκείας του/της. Αγαπητοί επικεφαλής και μέλη των εδώ τοπικών πολιτικών κομμάτων, Μετά από όλα αυτά, σας κάνω Προσωπική και μάλιστα Εναγώνια Έκκληση: -Αφήστε τους συνδημότες μας-κομματικούς σας οπαδούς και μη- ανεπηρέαστους στην Επιλογή του Δημοτικού Συνδυασμού της αρεσκείας τους, έτσι ώστε μήπως κάποια στιγμή συμβεί ικανός αριθμός ικανών(& οραματιστών για ένα σύγχρονο δήμο) συμπολιτών μας στρατευτεί με έναν ικανό επικεφαλής υποψ. δήμαρχο. 

Άλλωστε, οι ικανοί συμπολίτες’/σσες, στο μικρό (πληθυσμιακά) τόπο μας είναι βασικά διαφορετικών κομματικών αποχρώσεων. Καιρός να συσπειρωθούμε. Και τότε θα δούμε με ευχάριστη έκπληξη να πραγματοποιείται ένα τεράστιο αυτοδιοικητικό έργο (οικονομικά-τουριστικά-κοινωνικά-στην καθημερινότητά μας, κ.α) και μάλιστα σε βάθος χρόνου μόλις μιας 4ετίας, εφαρμόζοντας άμεσα ένα «πρόγραμμα πολυ-επίπεδης ανάπτυξης» του δήμου μας. Άλλωστε, το καταστρεπτικό σοκ με …θεραπευτικό σοκ αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Οι καιροί ου μενετοί! ΥΓ1: Σε λίγες μέρες θα δημοσιευθεί το «Πρόγραμμα της Άμεσης και Πολυ-επίπεδης Ανάπτυξης του Δήμου μας», ή Πρόγραμμα-Σοκ» για τους… άλλους! !! 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΘΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ