13 Ιουλίου 2022

Σάμος: Έπεσε ελικόπτερο που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στο Παλαιοχώρι


Πληροφορίες για πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου (με κάδο υδροληψίας) στην Σάμο. Το ε/π με νηολόγιο UR-HZB τύπου Μ-17 Ουκρανικής εταιρείας. Σ Η καταγραφή της τελευταίας θέσης του από τον πομπό ADS-B στο Flightradar24 στην περιοχή του Αγίου Μήνα.
Η φωτογραφία είναι από το samos24.gr

Αηνοούνται δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας που αποτελούσαν το πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi 8
Πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 που ελάμβανε μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο κατέπεσε πριν από λίγα λεπτά και συνετρίβη στη θάλασσα  στην περιοχή Άγιος Μηνάς, βόρεια του Παλαιοχωρίου.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi- 8 κατέπεσε και συνετρίβη στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες -επί του παρόντος- συνθήκες.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου. Τα τρία μέλη του πληρώματος είναι δύο αλλοδαποί, οι χειριστές του ελικοπτέρου και ένας Έλληνας, αξιωματικός σύνδεσμος για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Tα τελευταία λεπτά κυκλοφορεί φωτογραφία που φαίνεται να δείχνει τη στιγμή της συντριβής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη θάλασσα. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την αυθεντικότητα της φωτογραφίας.
 ΠΗΓΗ https://www.protothema.gr/