16 Φεβρουαρίου 2022

Για τις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ ή «Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του προχωρά σε μια ωμή αήθη αντικομμουνιστική επίθεση, προχωρά σε επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και του σωματείου τους δηλώνουμε ξεκάθαρα το εξής:
Οι υγειονομικοί σε όλη τη χώρα με αυταπάρνηση και κόντρα στις διαχρονικές ελλείψεις του συστήματος υγείας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων (άρα και του ΣΥΡΙΖΑ) δίνουν μάχη για την περίθαλψη όλου του κόσμου, για να μην είναι τα νοσοκομεία μιας νόσου, να μην πεθαίνει κόσμος. Με το νοσοκομείο ανοιχτό σε όλους Έλληνες και ξένους. 


Το νοσοκομείο Σάμου έχει ξεπεράσει την οριακή κατάσταση. Είναι υποστελεχωμένο, λείπουν κρίσιμες ειδικότητες. Με τις αναστολές σε εργαζόμενους αλλά και με τα πολλά κρούσματα κορονοϊού και ανάμεσα  στους υγειονομικούς το ερώτημα είναι: μπορεί το νοσοκομείο Σάμου να είναι νοσοκομείο αναφοράς Covid για όλο το Αιγαίο; Όχι γιατί αυτό είναι επικίνδυνο για όλους τους ασθενείς. Πρέπει η κυβέρνηση να πάρει μέτρα; Πρέπει, αλλά αρνείται να τα πάρει, γιατί προτιμά να ξοδεύει για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που μας μπλέκουν σε περιπέτειες.
Για τα δε πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ σταχυολογούμε τα εξής λίγα από τα πολλά καμώματά του:
Όταν οφείλονται κανονικές άδειες στους υγειονομικούς από το 2017, αυτό δε συνδέεται με την υποστελέχωση των νοσοκομείων επί ΣΥΡΙΖΑ;
Η ΝΔ έκλεισε νοσοκομεία και ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας τη σκυτάλη τα κράτησε κλειστά. Και τώρα τολμά να ζητά συχαρίκια επειδή δεν έκλεισε άλλα; Λίγη ντροπή δε βλάπτει, αλλά ποιος την έχασε για να τη βρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο Ανώνυμη Εταιρεία στη Σαντορίνη, τέτοιος «λάτρης του δημόσιου συστήματος υγείας» είναι.
Διατήρησε τους εργολάβους σε μια σειρά υπηρεσίες, με άλλη μορφή.
Διέλυσε περαιτέρω την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Συμπερασματικά, αν ένα κόμμα είναι υπέρ της συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αντικειμενικά στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα και τα «κοράκια» που εκμεταλλεύονται τον πόνο του λαού μας. Γι’ αυτό καμιά κυβέρνηση δεν μεριμνά για την πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υποδομή, όλες οι κυβερνήσεις κρατούν διαλυμένη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας . 
Αυτή η λογική της συνύπαρξης δημόσιου- ιδιωτικού τομέα στην υγεία διαπνέει και τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Και τα αποτελέσματα της πολιτικής τους τα βιώνουμε: νοσοκομεία στο «κόκκινο», απλές εξετάσεις τις επιβαρύνεται ο κόσμος, ΕΚΑΒ υποστελεχωμένο, γιατροί στα χωριά εμφανίζονται στην καλύτερη περίπτωση στη «χάση και στη φέξη», πολλοί πάνε στην Αθήνα για να θεραπευτούν. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πολιτική που αρνείται την πρόσβαση στην υγεία σε πολύ κόσμο.
Αυτά είναι τα χάλια που και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει πλάτη για να συμβούν. Θυμηθείτε τι έλεγε στην αρχή της πανδημίας όταν αγωνίζονταν οι υγειονομικοί, έλεγε «θα λογαριαστούμε μετά», δηλαδή ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα. Το ΚΚΕ ούτε τότε ούτε τώρα τα βλέπει όλα «καλώς καμωμένα». Γι’ αυτό και τα μέλη και οι φίλοι του είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης και εκεί θα συνεχίσουν. Για υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.
15-02-2022