30 Ιανουαρίου 2022

Κατέπλευσε χθες στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky» Ξεκίνησε η κρουαζιέρα από χτες, με το κρουαζιερόπλοιο ‘Viking Sky’ που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου, στις 8.30 το πρωί. Το πλοίο, είχε καταπλεύσει και στις 8 Ιανουαρίου 2022 αλλά λόγω κακοκαιρίας δεν είχε γίνει η κατάλληλη υποδοχή από τις τοπικές αρχές.
Στην υποδοχή παρέστη ο κ. Αθανάσιος Βυρίνης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού και Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων μαζί με στελέχη του γραφείου Τουρισμού, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Παπαοικονόμου, η τουριστική πράκτορας κα Γιασιράνη, ο επίσης τουριστικός πράκτορας κ. Γεωργιάδης, ο πρόεδρος των ξεναγών κ. Δημήτρης Σαλαχούρης με ομάδα ξεναγών και η μπάντα του Δήμου Ρόδου.


«Επειδή ο καιρός ήταν πολύ καλός, υποδεχτήκαμε τους επισκέπτες μας με τον δέοντα τρόπο. Οι ξεναγοί ανέλαβαν να τους ξεναγήσουν σε διάφορα σημεία του νησιού ενώ το πλοίο θα μείνει στη Ρόδο μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι. Το ταξίδι του είναι από το Ηράκλειο Κρήτης με 186 άτομα, Αμερικανούς ως επί το πλείστον. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή, εύθυμη και οι συναντήσεις μας έγιναν σε πολύ καλό κλίμα. Προσωπικά συναντήθηκα με τον πλοίαρχο, κάποια στελέχη του πληρώματος και ανταλλάξαμε δώρα. Εμείς σαν Δήμος Ρόδου, είχαμε προωθητικό υλικό με οδηγούς, χάρτες, μελεκούνια και τοπικά προϊόντα. Εκείνοι μας έδωσαν μια πλακέτα της εταιρείας και πιστεύω πως ήταν ένα εποικοδομητικό βήμα.
Κατά την εκτίμησή μου, το δικό μας καλωσόρισμα σηματοδοτεί την ‘έναρξη’ της θαλάσσιας κρουαζιέρας για τη Ρόδο. Όπως είναι γνωστό, αναμένουμε γύρω στα 500 κρουαζιερόπλοια για το 2022 –αν και τα σημάδια και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχουμε άνοδο.
Μέχρι τώρα, οι οιωνοί είναι πάρα πολύ θετικοί. Ήδη από το 2021 σημειώθηκε μια άνοδος στην κρουαζιέρα για την Ρόδο και σιγά σιγά (ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης) πιστεύουμε ότι θα έχουμε ανάκαμψη», δήλωσε στην «δ» ο κ. Βυρίνης.


Από: Πέγκυ Ντόκου


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

 Πηγή:www.dimokratiki.gr