29 Ιανουαρίου 2022

Ιταλία | Χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τον Φεβρουάριο
 Τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την 1η Φεβρουαρίου για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο, οι επισκέπτες από την ΕΕ θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ιταλία μόνο με την επίδειξη του Green Pass, δηλαδή του εγγράφου που αποδεικνύει εάν ένα άτομο έχει εμβολιαστεί, έχει αναρρώσει ή έχει πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι πολίτες της ΕΕ που προσκομίζουν ένα από τα προαναφερθέντα πιστοποιητικά θα μπορούν σύντομα να εισέλθουν στην Ιταλία χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσουν πρόσθετους κανόνες εισόδου.

Προς το παρόν, οι ιταλικές αρχές απαιτούν από όλους τους πολίτες της ΕΕ να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κατά την είσοδό τους, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού και τη χώρα προέλευσής τους. Ωστόσο, δεδομένου ότι η παραλλαγή Omicron είναι ήδη ευρέως διαδεδομένη στην ΕΕ, οι αρχές σχεδιάζουν να καταργήσουν την απαίτηση διενέργειας τεστ πριν από την είσοδο στη χώρα.

Όλες οι χώρες της ΕΕ/ ζώνης Σένγκεν ανήκουν επί του παρόντος στην ταξιδιωτική λίστα Γ της Ιταλίας, εκτός από το κράτος της Πόλης του Βατικανού και τον Άγιο Μαρίνο, που αποτελούν μέρος της λίστας Α.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ιταλία από τη λίστα Α επιτρέπεται να εισέλθουν χωρίς περιορισμούς, υπό την προϋπόθεση ότι προσκομίζουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης. Τα δύο έγγραφα μπορούν να εμφανιστούν σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή.

Οι ταξιδιώτες από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ/Χώρου Σένγκεν που περιλαμβάνονται στη λίστα Γ, πρέπει επί του παρόντος να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, μαζί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, το οποίο πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών πριν από την άφιξη.