4 Αυγούστου 2021

Κινητά συνεργεία εμβολιασμού για να ανέβει το ποσοστό εμβολιασμένων σε τουρισμό και εκπαίδευση

 

«Η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για να ανέβει το ποσοστό των εμβολιασμένων σε τουρισμό και εκπαίδευση», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Παράλληλα, κάλεσε τους επαγγελματίες του τουρισμού να στείλουν λίστες με τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει το μέτρο να σταλούν κινητά συνεργεία εμβολιασμού έτσι ώστε να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι.

«Ξεπεράσαμε τους 100 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα» το προηγούμενο διάστημα, τόνισε. Ο υπουργός Υγείας μίλησε, μετά από ερώτηση, για την πτώση του ρυθμού του εμβολιασμού. Ο «κόσμος έχει το μυαλό του στις διακοπές», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας μίλησε για την εκπαίδευση. «Ανοίξαμε και τον εμβολιασμό για τα παιδιά και τους εφήβους», υπενθύμισε. Ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει σύσταση να εμβολιαστούν τα παιδιά, δεν υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός για αυτά. Υπάρχει ανησυχία, όμως, με τις μολύνσεις στις νεότερες ηλικίες.

Σχολεία

Ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να πειστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το εμβόλιο, «τώρα είναι η ώρα», σημείωσε. «Θέλουμε όλοι να ξαναγυρίσουμε σε μια κανονική ζωή» πρόσθεσε.

Τα σχολεία θα ανοίξουν με κανόνες δημόσιας υγείας, ανεβάζοντας τα ποσοστά των εμβολιασμένων με όλους που σχετίζονται με το σχολείο (καθηγητές, δασκάλους, οδηγούς πούλμαν, φύλακες).

«Θα σκεφτούμε κι άλλα μέτρα αν δεν ανεβαίνει το ποσοστό των εμβολιασμένων επαγγελματιών», είπε ο κ. Κικίλιας. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε «Να μη μηδενίζουμε την προσπάθεια που έχει γίνει».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι είναι οι ανεμβολίαστοι αυτοί που χάνουν τις ζωές τους. «Αυτό το οποίο ζητάω από τους συμπολίτες μου είναι να σκεφτούν τον εαυτό τους», είπε ο κ. Κικίλιας. Επανέλαβε ότι από τη μεριά του κόσμου της υγείας γίνεται τεράστια προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αρνητές και τρίτη δόση

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι διάφορα αντικρουόμενα μηνύματα ειδικά στο διαδίκτυο δεν βοήθησαν στον εμβολιασμό. Έπειτα, κάλεσε και πάλι τους πάντες να εμβολιαστούν για να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα».

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για το αν και πότε θα κάνουμε την τρίτη δόση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για να ξεκινήσει η τρίτη δόση στις ευάλωτες ομάδες.

 

Πηγή: Reporter.gr