4 Αυγούστου 2021

Καραντίνα σε όσους γυρίζουν από Ελλάδα ετοιμάζει το Ισραήλ



 ΗΠΑ, Ιταλία, Ελλάδα και Βουλγαρία είναι υποψήφιες για ένταξη στη λίστα με τις χώρες για τις οποίες υπάρχει σοβαρή ταξιδιωτική προειδοποίηση, μεταδίδει η Jerusalem Post.

Αν η απόφαση εγκριθεί, όλοι οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες που επιστρέφουν στο Ισραήλ θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα κατ’ ελάχιστο για επτά ημέρες. Το μέτρο περιλαμβάνει και όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει παλαιότερα από κορωνοϊό.

Η πρόταση των υγειονομικών αρχών θα ψηφιστεί από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Το χτύπημα από τις ΗΠΑ
Νωρίτερα, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ (CDC) προειδοποίησαν τους αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19. Προστίθεται έτσι ένας ακόμα πονοκέφαλος για τον ελληνικό τουρισμό σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς είμαστε ήδη στην καρδιά της καλοκαιρινής σεζόν.

Στη λίστα που ανακοινώθηκε με τις χώρες που εντάσσονται σε υψηλότερη κατηγορία κινδύνου περιλαμβάνονται επίσης η Ιρλανδία, το Ιράν και οι Παρθένες Νήσους και μια σειρά άλλων προορισμών, μεταδίδει το Reuters.

Στην κατηγορία 4 («αποφύγετε το ταξίδι») περιλαμβάνονται επίσης Λιβύη, Καζακστάν, Ανδόρρα, Μάλτα κ.ά.
Η ένταξη στη συγκεκριμένη κατηγορία σημαίνει ότι οι αμερικανοί πρέπει να αποφεύγουν τους συγκεκριμένους προορισμούς. Αυτοί που πρέπει να ταξιδέψουν οφείλουν να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Πηγή euro2day.gr