16 Αυγούστου 2021

Καταστροφές από φυσικά φαινόμενα και αναγκαίες αλλαγές Το πρώτο θέμα είναι, όπως το βάζει το κείμενο, η ενίσχυση της ΔΑΕΦΚ. 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ,  ΘΑ ΣΚΟΝΤΑΦΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΔΑΕΦΚ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Το δεύτερο είναι η πρόληψη. Οι δρασεις και ενέργειες της αυτοδιοίκησης πρεπει να πάψουν να είναι ασκήσεις επί χάρτου και νά έχουν ένα διαρκή και συγκεκριμένο προγραμματισμό εντοπισμού και εξάλειψης εστιών μεγέθυνσης των συνεπειών των φυσικών καταστροφών.

Και τρίτο, σε συνδυασμό με το δεύτερο, η ουσιαστική εμπλοκή των πολιτών στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών με τη δημιουργία ομάδων και συλλογικοτήτων που θα είναι ενταγμένες σε συγκεκριμένα σχέδια δράσης των δήμων και της περιφέρειας ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή  ετοιμοπόλεμες και αποτελεσματικές.

Βασίλης Τεντόμας
 
   

Στις Παρ, 13 Αυγ 2021, 09:14 ο χρήστης ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του Βορείου Αιγαίου  έγραψε:
Καλημέρα σε όλες και όλους,
βιώνουμε μια περίοδο έντονων καταστροφών από φυσικά φαινόμενα όπου τα νεώτερα "σκεπάζουν" τα παλαιότερα χωρίς να έχουν επουλωθεί οι πληγές τους και χωρίς να αλλάζουμε τρόπο διαχείρισης
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θεωρεί ότι η νέα αυτή κρίση πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές. 
Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων
Καλό ΣΚ

Γ.Σπιλάνης