16 Αυγούστου 2021

Δημοτικό Συμβούλιο 18ης Αυγούστου 2021 – Καταλύεται η δημοκρατία και η συμμετοχή όλων




Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" με θλίψη και απογοήτευση έλαβε την πρόσκληση σύγκλισης Δημοτικού Συμβουλίου για την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, όπου θα διεξαχθεί δια ζώσης, αποκλειστικά όμως για εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο.


Ένα τέτοιο Δημοτικό Συμβούλιο κρίνεται από την πλευρά μας αντιδημοκρατικό, όταν διαχωρίζει τους Δημοτικούς Συμβούλους σε εμβολιασμένους ή μη, στοχοποιεί ανθρώπους, παραλείπει δε ότι όλοι αυτοί οι Σύμβουλοι έχουν εκλεγεί από τους δημότες μας και πρέπει να μπορούν ισότιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπως και ορίζει η νομοθεσία μετά την εκλογή τους.
Ήδη έχει σταλθεί έγγραφο στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με την παράκληση να ακυρωθεί αυτή η πρόσκληση και να βρεθεί μια λύση, ούτως ώστε να μπορούν να παρευρεθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Δυστυχώς η κυβέρνηση με τις κινήσεις της έχει διχάσει την κοινωνία, δεν πρέπει αυτό να το επιτρέψουμε στο Δήμο μας και στο νησί μας. Κάτω από αυτούς τους όρους η παράταξή μας δεν μπορεί να συμμετέχει σε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικά συμβούλια. Αναμένουμε την άμεση επίλυση αυτού του ζητήματος από την πλευρά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.