3 Αυγούστου 2021

Τουρισμός: Με 46% πάνω έκλεισε ο Ιούλιος

 

Αν προσέξουμε η σεζόν θα πάει μέχρι τον Οκτώβριο – Με βάση τα στοιχεία της Google, Γερμανοί, Γάλλοι και Αγγλοι «ψάχνουν» για Ελλάδα τον Αύγουστο – Ξεπεράστηκαν οι στόχοι για κρατήσεις και αφίξεις – Ο συνολικός αριθμός των εισερχομένων από το εξωτερικό στο επτάμηνο αθροίζεται στα 3,9 εκατομμύρια – Η top 10 λίστα επισκεπτών από όλο τον κόσμο

Mε την εισερχόμενη κίνηση από το εξωτερικό στο επτάμηνο του 2021 να είναι λίγο κάτω από το ψυχολογικό όριο των 4 εκατομμυρίων, με πάνω από 2 εκατομμύρια αφίξεις μόνο για τον Ιούλιο, επανέρχεται η συγκρατημένη αισιοδοξία για μια καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και την επίτευξη του στόχου 50%-60% της χρονιάς-ρεκόρ όλων των εποχών που ήταν το 2019.

Επί του παρόντος, λοιπόν, βλέπουμε μια καλή -τουριστικά- εικόνα του Ιουλίου και εντός των στόχων που είχαν τεθεί σε Αθήνα και νησιά για αφίξεις και κρατήσεις. Με βάση τις φόρμες εντοπισμού επιβατών PLF, οι αφίξεις από το εξωτερικό (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και οδικές αφίξεις) σημείωσαν άνοδο κατά 45,4% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020, με πάνω από 2 εκατ. φέτος σε σύγκριση με το 1,34 εκατομμύριο αφίξεων τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Νούμερο ενθαρρυντικό εν μέσω πανδημίας, έστω κι αν υπολείπεται έναντι του ρεκόρ των 3,7 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων του Ιουλίου του 2019. Eπιπλέον, στα θετικά για τον φετινό Ιούλιο και σε αντίθεση με πέρυσι, έχουν ανοίξει και τα 10.000 ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, με τη μέση πληρότητα, ανάλογα με τον προορισμό, να έχει φτάσει προοδευτικά έως το τέλος του μήνα στο 60%-85% πανελλαδικά, πέραν φυσικά και των υψηλών ποσοστών, αγγίζοντας ακόμη και το 90% που καταγράφεται στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb.

 



r