3 Αυγούστου 2021

Μουδιασμένοι στην παράταξη Καλογήρου μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις Εκφράζονται φόβοι ότι την πορεία που χάραξαν Αθηνάδης και Ανδρεάδου σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης
Μουδιασμένοι παρακολουθούν τις εξελίξεις οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο» της Χριστιάνας Καλογήρου, μετά την ανεξαρτητοποίηση των Περιφερειακών Συμβούλων Χίου Λεωνίδα Αθηνάδη και Σάμου Σουλτάνας Ανδρεάδου, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Αρώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην παράταξη Καλογήρου, η οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται  σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις για να γίνει επίσημη συνεργασία με την παράταξη της Περιφερειακής Αρχής.

Όπως αναφέρεται, κανείς δεν υποψιαζόταν αυτή την εξέλιξη και φαινομενικά υπήρχε σύμπνοια μεταξύ των 12 συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης, ωστόσο σημειώνεται το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να διαφαίνεται μία δυσαρέσκεια από την πλευρά ορισμένων στελεχών.

Αυτή τη στιγμή, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης Καλογήρου, ενώ εκφράζονται φόβοι πως η πόρτα που άνοιξε με την ανεξαρτητοποίηση Αθηνάδη και Ανδρεάδου, δεν θα κλείσει εύκολα και ότι θα ακολουθήσουν και άλλα στελέχη.

Με πικρία μάλιστα ορισμένοι αναφέρουν ότι η παράταξη οδεύει προς διάλυση αφού από 13 μέλη που ήταν στην αρχή, μετά την αποστασιοποίηση του Θεόδωρου Βαλσαμίδη από την αρχή σχεδόν της θητείας  και την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση των 2, μένουν ενεργά μόλις 10 άτομα, ενώ σημειώνουν πως γι’ αυτό υπάρχουν πολύ σοβαρές ευθύνες για την στάση και την τακτική που ακολουθήθηκε.

Προς το παρόν πάντως οι συζητήσεις της παράταξης με τον Κώστα Μουτζούρη και την περιφερειακή αρχή δεν έχουν  καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα ή κάποια συμφωνία και αυτός ίσως είναι και ο λόγος που υπάρχει κόπωση  σε πολλούς από τους περιφερειακούς της συμβούλους που  είναι υπέρ της συνεργασίας.  

Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να πει με σαφήνεια αν η επικεφαλής της παράταξης Χριστιάνα Καλογήρου, επιθυμούσε ποτέ αυτή τη συνεργασία ή αν αναγκάσθηκε να μπει σε διαπραγμάτευση κατόπιν πιέσεων από στελέχη της παράταξής της , κυρίως από Χίο και Σάμο. Όπως και να έχει οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και τους περιφερειακούς της συμβούλους, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν κρίσιμες προκλήσεις και διλλήματα για τη στάση που θα τηρήσουν από εδώ και πέρα.
 Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ 

 https://www.stonisi.gr/