5 Απριλίου 2021

Ο Δήμος Μυκόνου μπορεί, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γιατί δεν μπόρεσε;

 

Χρηματοδοτεί με 31.000 ευρώ την διενέργεια Rapid Test στους επιβάτες που αποβιβάζονται στο Λιμάνι με τα πλοία της γραμμής

Τον δρόμο της οχύρωσης απέναντι στην πανδημία δείχνει ο νησιωτικός δήμος της Μυκόνου, διαθέτοντας συνολικά 31.000 ευρώ προκειμένου να διενεργεί rapid test στους επιβάτες των πλοίων της γραμμής που θα αποβιβάζονται στο λιμάνι. Στην περίπτωση πάντως της Χίου, το θέμα αναδείχθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή όσο και τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνο, ναι μεν να δηλώνουν θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ωστόσο, όπως ανέφεραν η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου "κόλλησε" στην έλλειψη θεσμικού πλαισίου. Όσο για τον Δήμο Χίου; Προς το παρόν δεν το έχει καν σκεφτεί...

Αναφορικά με το εγχείρημα της Μυκόνου, στο πλαίσιο της ανάθεσης προβλέπονται, η παροχή υπηρεσιών ενός Ιατρού Μικροβιολόγου, ο οποίος θα πραγματοποιεί τις λήψεις του ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος στους επιβαίνοντες και νοσηλευτή.

Μετά την εκτέλεση των Rapid Test αντιγόνου ( το κιτ του τεστ θα παρέχεται από το Δήμο Μυκόνου) και την ανάγνωση και αξιολόγηση του αποτελέσματος, ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη για την τηλεφωνική ενημέρωση των θετικών αποτελεσμάτων, καθώς και τη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ στον ΕΟΔΥ και των θετικών και των αρνητικών δειγμάτων.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε ειδικό χώρο, στο νέο Λιμάνι, με τη συνδρομή 3 υπαλλήλων του Δήμου Μυκόνου, οι οποίοι θα ενεργούν υποστηρικτικά στην εκτέλεση των ανωτέρω ελέγχων.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να υποβάλει στην υπηρεσία αποδεικτικό του αριθμού των πραγματοποιημένων τεστ που αφορούν τον ημερήσιο έλεγχο, με την συνδρομή των υπαλλήλων του Δήμου Μυκόνου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 31.800 ευρώ και η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί από δημοτικούς πόρους.