10 Σεπτεμβρίου 2020

«Η εθνικά επικίνδυνη πολιτική των δομών στα νησιά έγινε στάχτη. Αλλάξτε την τώρα»



Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα:
“Η φωτιά στην Μόρια δεν ήταν τυχαία”. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ,

https://www.cnn.gr/politiki/story/233750/petsas-gia-moria-h-pyrkagia-sti-moria-den-itan-tyxaia
κ.Πέτσας υπονοώντας υποκίνηση , ενώ όλα τα σχετικά δημοσιεύματα σχετικά με τα τρομακτικά συμβάντα στην Μόρια, δείχνουν ασύμμετρες ενέργειες με σκοπό την δοκιμή από τους εγκέφαλους και υποκινητές του οργανωμένου εμπρησμού ,της ετοιμότητας των ελληνικών υπηρεσιών και της αποσταθεροποίησης ολόκληρου του νησιού (και υγειονομικά εκτός των άλλων).Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής της ΝΔ κ.Συρίγος εκφράζοντας ανησυχία για τουρκικά «μάτια» στα ΚΥΤ.

https://www.iefimerida.gr/politiki/syrigos-moria-kratos-exetasei-endehomena-pyrkagia
Η συμμετοχή στην πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου των ΓΕΕΘΑ, και του αρχηγού της ΕΥΠ δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης και τα πιθανά αίτια.
https://www.ethnos.gr/ellada/122965_moria-synagermos-se-eyp-elas-giati-blepoyn-shedio-emprismoy-exetazoyn-probokatsia
Eίναι τυχαία η αλληλουχία γεγονότων με την διάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού από αργά το απόγευμα με άλλη φωτιά που εκδηλώθηκε 80χλμ μακριά ;
Ηταν τυχαίες οι πολλές ταυτόχρονα εστίες στον καταυλισμό και η παρεμπόδιση των δυνάμεων της πυροσβεστικής που είχαν απομείνει ,με πετροβολισμούς και φράγματα για να μην φτάσουν στα σημεία της φωτιάς;
Υπάρχουν επίσης αναφορές στα μέσα δικτύωσης ,για παρακολούθηση των γεγονότων από τουρκικά drones και εύλογα γεννιέται άλλο ένα ερώτημα :Αν δεν ήταν τυχαία η φωτιά το drone τι ακριβώς έκανε; καθοδηγούσε;
Δεν είναι μόνο χρεωκοπημένη η εφαρμοζόμενη πολιτική εγκλωβισμού μεταναστών στα νησιά, αλλά και εξαιρετικά εθνικά επικίνδυνη. Είναι εγκληματικό να υπάρχει επιμονή σε πολιτικές που ουσιαστικά εξυπηρετούν όλους τους άλλους εκτός από την Ελλάδα και τους νησιώτες.
Η γνωστή καραμέλα της ασφαλούς λειτουργίας των δήθεν «κλειστών» κέντρων είναι έωλη, αφού στην πραγματικότητα δεν είναι κλειστά .
Είναι ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η όποια σκέψη για δημιουργία κέντρων φιλοξενίας αφού για άλλη μια φορά χθες αποδείχθηκε η ύπαρξη 5ης φάλαγγας μέσα στα καμπς. Η οποία μπορεί να λειτουργήσει σαν προγεφύρωμα της Τουρκίας, ειδικά στις μέρες μας που η όξυνση εκ μέρους της καλπάζει στο Καστελόριζο και στα νησιά μας και εκτοξεύει πλέον ευθείες απειλές για σύρραξη.
Βασισμένο στις επιστροφές προς την Τουρκία δημιουργήθηκε ένα ολόκληρο μύθευμα για την διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. Ξεχνάμε ότι η Τουρκία γεννάει, συντηρεί και διογκώνει το μεταναστευτικό ακριβώς επειδή έχει και επεκτατικές βλέψεις προς τα νησιά της πρώτης γραμμής;
*Αλλαγή πολιτικής τώρα,όχι εμμονή στα λάθη.
*Είναι και εθνικά επικίνδυνη και αποτελεί ωρολογιακή υγειονομική βόμβα η παραμονή μεγάλου αριθμού μεταναστών στα νησιά.
*Αμεση αποσυμφόρηση , καμία φιλοξενία μεταναστών στην ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή των νησιών μας.Τα ακριτικά μας νησιά να έχουν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με τον Εβρο στο μεταναστευτικό.
*Αμεσο κλείσιμο της ΒΙΑΛ, κανένα κέντρο φιλοξενίας.
Η χρεωκοπημένη πολιτική διαχείρισης χθες έγινε στάχτη .
Αλλάξτε την τώρα..