10 Σεπτεμβρίου 2020

Αναβαθμίζεται με υπερσύγχρονα μηχανήματα το Τελωνείο Χίου


Θέμα χρόνου η επέκταση της αίθουσας επιβατών και στο κτίριο της παλιάς Ιχθυόσκαλας
Υπερσύγχρονα μηχανήματα ακτίνων και μαγνητικές πύλες για τον εντοπισμό εκρηκτικών και ναρκωτικών ουσιών απέκτησε το Τελωνείου Χίου έπειτα από σχετική προμήθεια του Υπουργείου Οικονομικών κατ απαίτηση των νέων αυστηρών κανόνων για τις πύλες Σένγκεν
.

Τα νέα ογκώδη μηχανήματα, κατέλαβαν αρκετό χώρο της αίθουσας επιβατών με αποτέλεσμα να καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη επέκταση του Τελωνείου και στο κτίριο της παλιάς Ιχθυόσκαλας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκο Ζωάνο, είναι θέμα χρόνου η τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της παλιάς ιχθυόσκαλας κάτι που θα επιτρέψει τις παρεμβάσεις και στα δύο κτίρια.

Όπως εξήγησε, το στάδιο της μεταβίβασης του κτιρίου στο Λιμενικό Ταμείο βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες ενοποίησης των κτιρίων και συνολικού επανασχεδιασμού του χώρου.

Τέλος ο κ. Ζωάνος, ανέφερε ότι βρίσκεται στο στάδιο της εκτέλεσης, το έργο των νέων μηχανημάτων επιτήρησης της χερσαίας ζώνης του λιμένα με κάμερες υψηλής ευκρίνειας.
https://www.politischios.gr/