31 Αυγούστου 2020

Μεταναστευτικό Σάμου: 1.700.000!!! ευρώπουλα πήρε ο Δήμος. Εδώ και τώρα απολογισμός!




Όλο εκπλήξεις επιφυλάσσουν οι συμμετοχές Μηταράκη & Σια στο Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Σάμου. 

Η προχθεσινή μάλιστα έβγαλε λαυράκι αφού δια στόματος του Υπουργού, ο οποίος σαφώς δεν έχει κανένα λόγο να αποκρύψει αντιθέτως έχει πολλούς να αποδείξει, αναφέρθηκε σε ποσό 1.700.000 ευρώπουλων που μέχρι στιγμής έχει εισπράξει ο Δήμος μας ως ανταπόδοση για το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Να υπενθυμίσουμε όμως ότι το Μάιο 2020 είχε ήδη εγκριθεί και κατατεθεί στο Δήμο το ποσό του 1.500.000,( http://aegaio.blogspot.com/2020/05/15.html?m=1), το οποίο αντιστοιχούσε σε 12,5 ευρώ ανά μετανάστη, ανά μήνα, ενώ αυτό το ποσό αυξάνεται ποσοστιαία μόνο εφόσον αυξάνονται οι διαμένοντες στο ΚΥΤ. 



Τι έγιναν όμως αυτά τα λεφτά; Που, πως και πολύ περισσότερο σε ποιόν διένειμε ο Δήμος τα εκατομμύρια που εισέπραξε ως ανταπόδοση για το μεταναστευτικό, ενόσω μάλιστα εξ αρχής ο Δήμαρχος το έπαιζε πολλά βαρύς, αδειάζοντας ακόμη και το Βουλευτή κ. Στεφανάδη!,  δήθεν αρνούμενος την εξαγορά της ανοχής μας. 

Υπάρχει άραγε καθορισμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο ελεγκτική επιτροπή για την τήρηση των διαδικασιών είσπραξης των εκατομμυρίων και κατανομής των προκειμένου της κάλυψης, προφανώς έκτακτων αναγκών αλλά και αναγκαίων έργων για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου; 

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει κάποιος του Δήμου να ενημερώσει υπεύθυνα τη Σαμιακή κοινωνία που πήγαν τα μύρια ευρώπουλα;
Με απλή αριθμητική τότε, το Μάιο που δόθηκε το 1.500.000, οι μετανάστες στον ΧΥΤΑ της πόλης μας αντιστοιχούσαν σε 10.000 άτομα. Σήμερα, τα παραπάνω 200.000ευρω που πήρε ο Δήμος τοποθετούν στο τσαντηρομαχαλά επιπλέον 550 άτομα. 

Εντούτοις, ο υπουργός κατά τις δηλώσεις του στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο υπογράμμισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις των πολιτών των οποίων επλήγησαν οι περιουσίες τους από το μεταναστευτικό, αποφεύγοντας, αυτή τη φορά, να μιλήσει για νούμερα και δικαιούχους (πχ. 100.000 για όλους τους αιτούντες και άλλες 100.000 για το Δήμο στο Καρλόβασι).

Λίγες ημέρες πριν, σα να συνέπεσε, πάντως όχι τυχαία μετά από 5 ολόκληρα χρόνια, η πρόσφατη ενέργεια των κάτοικων στην περιοχή Χαρουπιές προς τον πρωθυπουργό οι οποίοι με επιστολή τους διαμαρτύρονται για τις διαρκείς κλοπές, τη βρωμιά, τη δυσοσμία και την κατάντια που υπομένουν από το άτυπο ΚΥΤ της πόλης. 

Πάντως, ακούγεται εντόνως ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα εύλογα και σαφώς τεκμηριωμένα αιτήματα των πολιτών δε θα είναι λίγοι εκείνοι που θα προσφύγουν στα δικαστήρια ώστε να ευοδωθεί το συνταγματικό τους δικαίωμά στην ασφάλεια, στην προστασία της περιουσίας τους, του ζωτικού τους χώρου, του περιβάλλοντος κ.λπ. 

Άραγε πόσο άδικο μπορεί να έχουν, ενόσω τα τσεπώνει ο Δήμος χωρίς να μας λέει και τι τα κάνει και ενόσω στη Ζερβού θα πέσουν άνω των 130.000.000 για το σπίτωμα των παράνομων μεταναστών; 

Πόσο άδικο μπορεί να έχουν όταν στη Ζερβού το κράτος εκμίσθωσε από τους ντόπιους εκατοντάδες στρέμματα για το ΚΥΤ Μαμούθ; Πόσο άδικο μπορεί να έχουν όσοι προσφύγουν στη δικαιοσύνη γιατί εδώ και 5 χρόνια λεηλατείται καθημερινά η ηρεμία και η γαλήνη τους, χωρίς κανένα αντιστάθμισμα;. 

Όμως πριν υπογράψει ο Μηταράκης την ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις των πολιτών που επλήγησαν από το μεταναστευτικό καλό είναι να θυμηθεί τι έσουρνε με ζέση στο Μουζάλα.

https://www.presspublica.gr/apozimiosis-se-katikous-chiou-ke-soudas-gia-prosfygiko-metanasteftiko/

Να βοηθήσουμε κι όσους έχουν... κοντή μνήμη.