2 Απριλίου 2020

Σε ποιους ανήκουν οι ιδιοκτησίες που χτίζουν παράνομα οι παράνομοι μετανάστες

πρώτη δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2019



Το ρεπορτάζ του Alpha Channel https://www.youtube.com/watch?v=T8O0y-vzRp0 ανέδειξε μεταξύ των άλλων την αναλγησία, την αδιαφορία αλλά και την παράδοση ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού της Σάμου στους μετανάστες

Η υπηρεσία δόμησης του δήμου, η Διεύθυνση Δασών Σάμου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που σε κρίσιμες εποχές για τα νησιά μας λειτουργεί με αναπληρωτή Συντονιστή, η Αστυνομία που με καταγγελία της ΥΔΟΜ θα έπρεπε ήδη να έχει προβεί σε αυτόφωρα για παράνομη πολεοδόμηση, αλλά και η Εισαγγελία Σάμου που κάτω από τη μύτη της παραβιάζεται κατάφωρα το Σύνταγμα αυτής της χώρας, η περιβαλλοντική, η χωροταξική και πολεοδομική νομοθεσία με παράνομες κατατμίσεις γης εκτός σχεδίου πόλης, με χτίσματα μόνιμων και σταθερών κατασκευών από μπετό και ξυλεία και με παράνομες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις, στέκονται μπροστά στο θέατρο του παραλόγου σαν απλοί θεατές.
Και όμως όλα αυτά εκτυλίσσονται μέσα σε ιδιοκτησίες που μέρος τους ανήκει και στο Δήμο Αν. Σάμου ως ζώνη απαλλοτρίωσης της Περιμετρικής οδού και μέρος τους σε γνωστούς στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ιδιοκτήτες. 
Οι ιδιοκτήτες αυτών των εκτάσεων που σήμερα αφού κατατμήθηκαν παράνομα, χτίζονται και παράνομα, προκύπτουν με σαφήνεια από τον πίνακα παρακατάθεσης των αποζημιώσεων, όπως αυτός καταρτίστηκε μετά από την υπ΄αρ.405/152 Ασφ/2006 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σάμου για την κατασκευή του έργου της Περιμετρικής οδού σύμφωνα με την υπ’ αρ. 173 Γ/30.5.2005 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βαθέος του Νομού Σάμου, με θέμα 13° Γ: «ΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΘΕΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ». Σε αυτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία επικυρώθηκε με το ΦΕΚ 1ΑΑΠ/2007 δημοσιοποιήθηκαν όλοι οι  ιδιοκτήτες των ακινήτων που έχουν απαλλοτριωθεί κατά μήκος της Περιμετρικής οδού.   
Αξίζει να σημειωθεί ότι και η ιδιοκτησία απέναντι από το κέντρο μεταναστών που μετατράπηκε πρόσφατα σε μεταναστευτική κατασκήνωση έχει ονοματεπώνυμο το οποίο έχει αποζημιωθεί με χρήμα του Ελληνικού δημοσίου, ενώ τμήμα της έκτασης περιλαμβάνεται στις απαλλοτριωμένες εκτάσεις του Δήμου Σάμου και ενώ ο  χώρος χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια ως παρκινγκ σκαπτικών μηχανημάτων  από επιχειρηματία χωματουργικών έργων που συνεργάζεται στενά με το Δήμο Σάμου. Δηλαδή πιάσε το αβγό και κούρευτο, κάπως έτσι.
Στο πλαίσιο αυτό οι αρμόδιοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι έχουν όλα όσα χρειάζονται για να εκκινήσουν άμεσα όλες εκείνες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να παύσει αυτή η τεραστίων διατάσεων παρανομία που τελείτε μπροστά στα μάτια μας όσο κι αν τα θέλουμε να τα ‘χουμε ερμητικά κλειστά, νομίζοντας ότι μπόρα είναι και θα περάσει.
Άλλωστε οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων, έχουν δεν έχουν ευθύνη, σε κάθε περίπτωση  αφού δεν αντιδρούν τότε, λογικά, συμμετέχουν στην όλη παρανομία. Το ελάχιστο είναι υπόλογοι ενώπιον του νόμου και των εκπροσώπων του.
Για να βγάλουμε από τον κόπο το Δήμαρχο μας να ψάξει τίνος είναι τι, παραθέτουμε το ΦΕΚ 1ΑΑΠ/2007 και την 173Γ/30.5.2005 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Δήμαρχε για να βγεις από το κάδρο των πραγματικών υπαιτίων αυτής της ανείπωτης κατάστασης άσε τα κανάλια και τις φανφάρες και ψάξε στην Τεχνική τους πίνακες που έχεις και ασχολήσου. DO YOUR JOB.