25 Οκτωβρίου 2024

Μetron Analysis: Μεγάλη άνοδος για το ΠΑΣΟΚ, μικρές απώλειες για τη Ν.Δ.



Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου είναι δεύτερο με 19,8% έναντι 29,1% της Ν.Δ. (διαφορά 9,3 μονάδες). Συνεχίζει την πτωτική πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ, με 8,7%

Μονοψήφια διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, αλλά και μεγάλη ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, που φτάνει το 19,8%. 

Η ΝΔ καταγράφει μικρές απώλειες και συγκεντρώνει 29,1% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μειώνει περαιτέρω τα ποσοστά του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 29,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στη δεύτερη θέση με 19,8% από 15,7%. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πέμπτο κόμμα συγκεντρώνοντας 8,7%, πίσω από την Ελληνική Λύση (9%) και το ΚΚΕ (8,9%). Στο 5,3% είναι η Πλεύση Ελευθερίας, στο 4,5% η Φωνή Λογικής και στο 4% η Νέα Αριστερά.


Μetron Analysis: Μεγάλη άνοδος για το ΠΑΣΟΚ, μικρές απώλειες για τη Ν.Δ.-1

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5%, από 22% τον Σεπτέμβριο. Το ΠΑΣΟΚ ενισχύεται κατά 3,7% από τον Σεπτέμβριο και φτάνει στο 15,3%. Ο ΣΥΡΙΖΑ (επίσης πέμπτος) πέφτει περισσότερο, στο 6,8% (από 7%). Στην τρίτη θέση είναι η Ελληνική Λύση με 7% (από 8,1%) και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,9% (από 7,2%).

Μetron Analysis: Μεγάλη άνοδος για το ΠΑΣΟΚ, μικρές απώλειες για τη Ν.Δ.-2

Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Νίκος Ανδρουλάκης

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 41% από 34% τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 38% (από 40%), η Ζωή Κωνσταντοπούλου (37%) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (34%). Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην όγδοη θέση με 18%, πίσω από τους Κυριάκο Βελόπουλο (22%), Αλέξη Χαρίτση (21%) και Αφροδίτη Λατινοπούλου (20%).

Μetron Analysis: Μεγάλη άνοδος για το ΠΑΣΟΚ, μικρές απώλειες για τη Ν.Δ.-3

Καταλληλότερος ο «κανένας»

Και σε αυτήν τη δημοσκόπηση, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό νικητής είναι ο «κανένας» με ποσοστό 37%. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 29%, ενώ με 6% ακολουθούν Νίκος Ανδρουλάκης και Κυριάκος Βελόπουλος.

Μetron Analysis: Μεγάλη άνοδος για το ΠΑΣΟΚ, μικρές απώλειες για τη Ν.Δ.-4

Αρνητική αξιολόγηση για κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολογούν γενικά αρνητικά τόσο το έργο της κυβέρνησης (68%) και τον Κυριάκο Μητσοτάκη (65%), όσο και το έργο του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης (92%).

https://www.kathimerini.gr/Μetron Analysis: Μεγάλη άνοδος για το ΠΑΣΟΚ, μικρές απώλειες για τη Ν.Δ.-5