25 Οκτωβρίου 2024

Χωρίς υπερδομή μεταναστών η Χίος, κέρδισε ο Δήμος Χίου! Το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε και για την Σάμο αλλά την τελευταία στιγμή οι αιρετοί ακύρωσαν την προσφυγή

 

Ο Δήμος Χίου κέρδισε την αγωγή κυριότητας, ακυρώνοντας στην πράξη τους σχεδιασμούς για υπερδομή στην περιοχή
Μετά από μήνες δικαστικών μαχών και με την τοπική κοινωνία να έχει από 4ετίας ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται καμία δομή μεταναστών στο νησί, πέρα από μία μικρή για καταγραφή και ταυτοποίηση και όχι για διαμονή- σύμφωνα και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου-  το δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση για την αγωγή κυριότητας που είχε υποβάλλει ο Δήμος Χίου ενάντια στο ελληνικό δημόσιο που διεκδικούσε αυθαίρετα την έκταση επί της οποίας επιχείρησε να εγκαταστήσει υπερδομή.


Έτσι με βάση την απόφαση - όπως αναφέρει η ιστοσελίδα  politischios.gr -  η κυριότητα του χώρου ανήκει στον Δήμο Χίου και συνεπώς οποιοσδήποτε σχεδιασμός της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μετανάστευσης ακυρώνεται εκ των πραγμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης είχε δώσει παράταση στο έργο της κατασκευής νέας δομής στη Χίο, επιμένοντας ότι αυτή θα γίνει στο Θόλος.

Οι λεπτομέρειες για το σκεπτικό της απόφασης αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες ώρες ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν το δημόσιο θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης. 

Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δούλεψε αδιάκοπα η δικηγόρος Αναστασία Καρατζά με τη βοήθεια μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου και ιδιαίτερα της προέδρου του Ανθίππης Ζαννάρα.