7 Οκτωβρίου 2024

Η «Ανταλκίδειος ειρήνη» στο Αιγαίο σε δύο αριθμούς


Η κυβέρνηση προσπαθεί με επιμονή να μας πείσει ότι η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά έχει αλλάξει προς το θετικότερο…Η σύγκριση των παραβιάσεων χωρικών υδάτων τους 10 μήνες του 2024 με τις παραβιάσεις του 2023 διαψεύδουν με εκκωφαντικό τρόπο τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς. Πρόκειται για τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ. Για όσους σπεύσουν να υποστηρίξουν πως στον εναέριο χώρο οι παραβιάσεις έχουν εκμηδενιστεί θα επισημάνουμε πώς αυτό μάλλον εξυπηρετεί και την τουρκική αεροπορία που έχει πρόβλημα τεχνικής υποστήριξης των αεροσκαφών της ,λόγω του εμπάργκο που κήρυξε το Κογκρέσο εξαιτίας των S-400.


Όχι η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά δεν είναι καθόλου καλή και χωρίς να θέλουμε να σοκάρουμε όσους έχουν πειστεί από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, θα λέγαμε ότι διάγουμε μία από τις χειρότερες περιόδους! Ποτέ άλλοτε η Τουρκία δεν έδινε την εντύπωση ότι έχει τόσο πολύ το «πάνω χέρι». Ποτέ άλλοτε ο αλιευτικός της στόλος δεν «αλώνιζε» στο Αιγαίο όπως σήμερα. Ποτέ άλλοτε η τουρκική διείσδυση δεν ήταν τόσο έντονη και σοβαρή στην ελληνική οικονομία αλλά και στην κοινωνία.


Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να αλλάξει τακτική προκειμένου να διαφυλάξει τα εθνικά συμφέροντα. Τα όσα δήλωσε ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ είναι ενδεικτικά και τα επεσήμανε σε άρθρο του στο militaire.gr ο Παναγιώτης Παύλος.






Αν προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν βήματα προς τα πίσω και δέχονταν σκληρή κριτική γι΄ αυτό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει την εντύπωση ότι είναι πρόθυμη να κάνει άλματα, «πουλώντας το παραμύθι» της εξασφάλισης ειρήνης. Αυτό που δεν λέει στον κόσμο είναι πως συζητά για μια Ανταλκίδειο ειρήνη.


Η διαφορά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αντιπολίτευση να την «φρενάρει». ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σπαταλάνε την ενέργεια τους σε εσωτερικά «μαλλιοτραβήγματα». Τα υπόλοιπα κόμματα και ειδικά αυτά «δεξιά» της ΝΔ αρκούνται σε ανακοινώσεις και δηλώσεις. Δεν αρκούν γι΄ αυτό που έρχεται και είναι ορατό στον κάθε πολίτη πλέον. Δεν χρειάζονται αναλύσεις και αποκαλύψεις. Η κυβέρνηση με συνεντεύξεις όπως αυτή του κ.Γεραπετρίτη λέει ανοιχτά ότι πάμε σε «μικρότερη Ελλάδα».


ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr/