27 Οκτωβρίου 2024

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου στη Ρόδο: Ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού και προώθηση της γαλάζιας οικονομίας..Ανύπαρκτο το Λιμενικό ταμείο Σάμου

 



Το Διαδημοτικό  Λιμενικό Ταμείο Χίου (Δ.Λ.Τ. Χίου) συμμετέχει για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού, που διεξάγεται από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου 2024 στη μαρίνα Μανδρακίου στη Ρόδο. Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός στον χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Η φετινή διοργάνωση, με τη συμμετοχή φορέων, επιχειρηματιών, και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο, αποτελεί σημείο αναφοράς για την προώθηση των ελληνικών νησιών ως τουριστικών προορισμών υψηλής αξίας.


Το Δ.Λ.Τ. Χίου βρίσκεται στο περίπτερο Νο 4, όπου με συνέπεια προωθεί τους λιμένες και τα τουριστικά καταφύγια της Χίου, της Ηρωικής Νήσου Ψαρών και των Οινουσσών. Ο στόχος είναι η ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς, της ιστορικής κληρονομιάς και της φυσικής γοητείας αυτών των νησιών, προτρέποντας τους επαγγελματίες του κλάδου και τους τουρίστες να τα επισκεφθούν και να γνωρίσουν τον πλούτο των φυσικών και πολιτιστικών τους στοιχείων.


Στο πλαίσιο των open air σεμιναρίων του φεστιβάλ, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Χίου, Δρ. Μιχάλης Τσατσαρώνης, θα παρουσιάσει την ομιλία του με θέμα τη «Γαλάζια Οικονομία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Λιμένων και του Θαλάσσιου Τουρισμού στην Ελλάδα». Η παρουσία αυτή αποτελεί ουσιαστική προσπάθεια για την προώθηση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο εστιάζει στη διατήρηση των θαλάσσιων και λιμενικών πόρων, ενώ παράλληλα προωθεί την ενσωμάτωση καινοτομιών και νέων τεχνολογιών.


Η συμμετοχή του Δ.Λ.Τ. Χίου στο φεστιβάλ αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης και επαγγελματικής συνεργασίας για τους εκπροσώπους του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού, παρέχοντας δυνατότητες για ανταλλαγή απόψεων, παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών και διερεύνηση των προοπτικών της γαλάζιας οικονομίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.