6 Οκτωβρίου 2024

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Έκλεισαν οι κάλπες – Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα. Στους φίλους του Πασόκ ψήφισε και ο Γιώργος Αβραμίδης

Ως φίλος του Πασόκ ψήφισε ο Γιώργος Αβραμίδης και επί Γεωργίου Παπανδρέου
 

Έκλεισαν οι κάλπες, στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής (06/10), για τον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών ανάδειξης προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,με τη συμμετοχή των πολιτών να είναι αισθητά αυξημένη, σε σύγκριση με αυτή του 2021. Τονίζεται πως ύστερα από απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, δόθηκε παράταση μίας ώρας, με τις κάλπες να παραμένουν ανοιχτές έως τις 20:00. Σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ), έως τις 19:00 είχαν ψηφίσει 298.603 φίλοι και μέλη, από όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, η αύξηση συμμετοχής σε όλη την Επικράτεια σε σχέση με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές του 2021, είναι διψήφια, ενώ η Αττική βρίσκεται στην πρώτη θέση. 
Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η πρώτη εκλογική Κυριακή για το ΠΑΣΟΚ, ενώ προβλέπεται δεύτερος γύρος στις 13 Οκτωβρίου, εκτός φυσικά αν κάποιος από τους υποψηφίους μπορέσει να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.