11 Οκτωβρίου 2024

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, παράρτημα Σάμου κάλυψε υγειονομικά το πρωτάθλημα, παρέχοντας πρώτες βοήθειες.



 Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλιείας με Φελλό,  από την Τρίτη  1 Οκτωβρίου ως και Παρασκευή  4 Οκτωβρίου 2024 στην πόλη της Σάμου. 
80 περίπου άτομα, έδειξαν τη δεξιοτεχνίας τους στο συγκεκριμένο άθλημα και πήραν μέρος 7 χώρες, Ελλάδα, Μάλτα, Τυνησία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Γαλλία. Η διοργάνωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας αθλητικής αλιείας (FIPS-M). 

Οι συνδιοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ήσαν οι: Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητικής Αλιείας και Υποβρύχιας Δραστηριότητας – ΕΟΥΔΑ, Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου – ΝΑΟΚ, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Δήμος Ανατολικής Σάμου, Δήμος Δυτικής Σάμου. 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, παράρτημα Σάμου , κατόπιν προσκλήσεως του ΝΑΟΚ, και μετά την έγκριση του προέδρου Ε.Ε.Σ., Dr. Αντωνίου Αυγερινού, με  ομάδα εθελοντών Υγείας και τη Νοσηλεύτρια, κάλυψαν υγειονομικά το πρωτάθλημα, παρέχοντας πρώτες βοήθειες. 

Η παρουσία μας ήταν σημαντική και καθοριστική τις μέρες διεξαγωγής, με συνεχείς περιπολίες κατά μήκος της παραλιακής , τόσο κατά τη διάρκεια της  καθημερινής προετοιμασίας των 80 αθλητών, όσο και του αγώνα, και αντιμετωπίστηκαν  με επιτυχία τραυματισμοί, εκδορές, θλαστικά τραύματα, περιπτώσεις ηλίασης.

 Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η παρουσία μας σε όλη τη διάρκειά των αγώνων προσέφερε πολύ σημαντικό αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους συμμετέχοντες συμβάλλοντας στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Κατόπιν προσκλήσεως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έδωσε το παρόν τόσο στην τελετή έναρξης στην πόλη της Σάμου, όσο και στην τελετή λήξης στο Καρλόβασι και εκπροσωπήθηκε από τη Νοσηλεύτρια και εθελοντές του Τομέα Υγείας




ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Τ. Ε.Ε.Σ. ΣΑΜΟΥ