11 Σεπτεμβρίου 2024

«Αυτοκτονική» απόφαση για τον τουρισμό της Λέσβου


 Ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα στο Νησί για την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου να ζητήσει αναδρομικά τέλη για τους επισκέπτες από την Τουρκία
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα στο Νησί» σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής σχολίασε το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει ξαφνικά και αφορά την επιβολή αναδρομικού τέλους από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Λέσβου. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι τουρίστες από την Τουρκία που ταξιδεύουν στη Λέσβο μέσω διεθνών ακτοπλοϊκών γραμμών θα επιβαρύνονται με τέλος 5 ευρώ, με το ποσό αυτό να αφορά την περίοδο από τον Ιούνιο και έπειτα.

Ο κ. Λαζαρής εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση αυτή στον τουρισμό του νησιού, καθώς αφορά έναν σημαντικό αριθμό τουριστών, περίπου 100.000 επισκέπτες. Ο συνολικός υπολογισμός του ποσού που πρόκειται να ζητηθεί από τα τουριστικά πρακτορεία και τις εταιρείες που διαχειρίζονται τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις φτάνει τις 500.000 ευρώ. Ο ίδιος σημείωσε ότι η απόφαση αυτή ήρθε χωρίς προειδοποίηση ή συνεννόηση με τους τουριστικούς φορείς και άλλες αρχές, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία για τις συνέπειες στην τουριστική κίνηση και στην τοπική οικονομία.
https://www.stonisi.gr/