11 Σεπτεμβρίου 2024

Ανάστατοι οι Τουριστικοί πράκτορες με αναδρομικό τέλος για τους Τούρκους επισκέπτες – Απειλούν να σταματήσουν άμεσα τα δρομολόγια





 Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Διαδημοτικό Λιμενικό ταμείο καθώς τη Δευτέρα οι τουριστικοί πράκτορες ενημερώθηκαν για την υποχρέωσή τους – σύμφωνα με ΦΕΚ από τις αρχές Ιουνίου – να καταβάλλουν αναδρομικά  λιμενικού τέλος που αντιστοιχεί στο ποσό των 5 ευρώ ανά Τούρκο επισκέπτη. Οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν το μέτρο αυτό να μην ισχύσει άμεσα αλλά να δοθεί χρόνος για να ενημερωθούν οι τούρκοι επισκέπτες.  


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού λιμενικού Ταμείου κ. Παναγιώτης Τακτικός τονίζει ότι το Λιμενικό ταμείο εφαρμόζει νόμο  του Υπουργείου Ναυτιλίας. Οι τουριστικοί πράκτορες – αν δεν αλλάξει κάτι καλούνται να συγκεντρώσουν και να καταβάλλουν το ποσό που αντιστοιχεί για κάθε έναν επισκέπτη από τον περασμένο Ιούνιο. Ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής τόνισε στη σύσκεψη ότι σε περίπτωση που προχωρήσει η εφαρμογή αυτού του μέτρου τότε οι τουριστικοί πράκτορες θα σταματήσουν από αύριο κιόλας τα δρομολόγια από Τουρκία.

ΠΗΓΗ https://aeolos.tv/