23 Σεπτεμβρίου 2024

Διέγραψαν και από τη Νέα Δημοκρατία τον Μάριο Σαλμά – Οργή βουλευτών




«Βράζουν» στη ΝΔ για την εκδίκηση του Μαξίμου

Μετά από την διαγραφή του από την ΚΟ με διαδικασίες fast track στην Επιτροπή Δεοντολογίας και διαλόγους που μόνο ως φαρσοκωμωδία μπορούν να χαρακτηριστούν, ο Μάριος Σαλμάς διεγράφη και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως έγινε γνωστό, τη διαγραφή του και από το κόμμα, την οποία αποφάσισε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα.

«Τιμή μου να με διαγράφει ο Μητσοτάκης επειδή μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια» ήταν η δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή μετά τη διαγραφή του επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί το συμφέρον των δανειοληπτών κόντρα στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που έφερε η ΝΔ για τις τράπεζες. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν παραδίδει την έδρα του και ότι δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα του για τους πολλούς.

«Βράζουν» στη ΝΔ για την εκδίκηση του Μαξίμου
Ο εκδικητικός διωγμός του βουλευτή που άσκησε κριτική στις παλινωδίες της κυβέρνησης έχει προκαλέσει την οργή των βουλευτών του κόμματος.

Mιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Νικήτας Κακλαμάνης εμφανίστηκε οργισμένος με την απόφαση: «Το ότι οι βουλευτές ψηφίσαμε ένα νόμο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε το καθήκον και την υποχρέωση πρώτον να παρακολουθούμε αν εφαρμόζεται ο νόμος αυτός και δεύτερον εάν χρήζει βελτιώσεων επειδή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του νόμου είδαμε ότι δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα το οποίο υπάρχει στην κοινωνία» δήλωσε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Το ότι είσαι κυβερνητικός βουλευτής δεν σημαίνει ότι σου αποστερείται το δικαίωμα του κυβερνητικού ελέγχου» ανέφερε σημειώνοντας: «είχαμε “παράπονα” από συναδέλφους γιατί δεν τους είπαμε να προσυπογράψουν την ερώτηση». Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στο κόμμα.

Στον ίδιο ρ/σ μίλησε και ο Γιώργος Βλάχος εξαπολύοντας πυρά για την απάντηση του Χατζηδάκη στην ερώτηση των 11 βουλευτών: «Ο κ.Χατζηδάκης, το υπουργείο μας απάντησε σε 24 ώρες όχι όμως όπως θα έπρεπε. Μας απάντησε με Δελτίο Τύπου που έστειλε στους κυβερνητικούς συντάκτες και την επόμενη μέρα ενημερώθηκαν οι βουλευτές. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει αλλά εν πάση περιπτώσει ίσως να είναι σημεία των καιρών».

Ενώ για τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά, ο ίδιος τόνισε ότι έπρεπε τουλάχιστον να γίνει ακρόαση στην Επιτροπή: «περίμενα τότε ότι ο πρωθυπουργός ή κάποιοι συνεργάτες του θα τον καλούσαν να δώσει εξηγήσεις και στοιχεία για όλα αυτά που είπε. Αντ’ αυτού βλέπω ότι αυτό το θέμα μετά από τόσο καιρό σέρνεται ακόμη με αποτέλεσμα να φτάσουμε στις σημερινές εξελίξεις».

Το θεατρικό νούμερο κράτησε για 2 λεπτά και ο Μάριος Σαλμάς αποχώρησε
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ο διάλογος Τραγάκη – Σαλμά θύμιζε φαρσοκωμωδία.

Ο βουλευτής εισερχόμενος στην Eπιτροπή, απαίτησε από τον προεδρεύοντα Τραγάκη, να του παράθεση τους λογούς τις κλήσεις του, ώστε να απολογηθεί και να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις. Ο Γιάννης Τραγάκης, του είπε ότι δεν έχει να του δώσει τίποτα και ότι ο ίδιος θα πρέπει να απολογηθεί – χωρίς φυσικά να ξέρει γιατί κατηγορείται!

Ο Σαλμάς επέμεινε, ο Τραγάκης φανερά αμήχανος του επαναλάμβανε ότι είναι όλος αυτιά για να ακούσει τις εξηγήσεις του, χωρίς όμως να το αναφέρει το θέμα για το οποίο θα πρέπει να τις παράσχει!

Το θεατρικό νούμερο κράτησε για 2 λεπτά και ο Μάριος Σαλμάς αποχώρησε, αφού δεν είχε κανένα λόγο να παραμείνει. Πάλι καλά που δεν έγραψαν στην αναφορά αυτό που έγραφε παλιά η χωροφυλακή: «Και δείρας αυτόν, ομολόγησε!»

«Αν με διαγράφει γιατί του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου»