5 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΗΜΝΟΥ Κινητοποίηση στο νοσοκομείο: Τέρμα πια η κοροϊδία! Πλήρη στελέχωση των δομών Υγείας

 


Αγωνιστική υποδοχή στον υπουργό Υγείας από εργαζόμενους και υγειονομικούς
Με τους εργαζόμενους και τα δίκαια αιτήματά τους για ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας με μόνιμο προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, ήρθε αντιμέτωπος και στη Λήμνο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας που επισκέπτεται και στήνει κυβερνητικές φιέστες. 

Από το πρωί, σωματεία του νησιού συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο για να καταγγείλουν, με αφορμή την επίσκεψη του  υπ. Υγείας, την κυβερνητική πολιτική που εμπορευματοποιεί τα νοσοκομεία και τη Δημόσια Υγεία, που καταδικάζει σε τραγική υποστελέχωση και το νοσοκομείο και τις δομές Υγείας του νησιού, που παραδίδει τις υπηρεσίες του νοσοκομείου σε εργολάβους, που αναγκάζει όλους τους κατοίκους στα ακριτικά νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις υπηρεσίες Υγείας. 

Το πανό των σωματείων που έχουν ανοίξει στην είσοδο του ιδρύματος οι συγκεντρωμένοι γράφει «Τέρμα πια η κοροϊδία! Πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και των δομών Υγείας της Λήμνου με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό». 

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου ΑΔΕΔΥ, το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, η Ένωση Ιατρών στο Νοσοκομείο Λήμνου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου, το Σωματείο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και το Σωματείο Συνταξιούχων Λήμνου.  

Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου.