5 Σεπτεμβρίου 2024

ΦΙΕΣΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ»Κινητοποίηση στο νοσοκομείο: Τέρμα πια η κοροϊδία! Πλήρη στελέχωση των δομών Υγείας


 Αγωνιστική υποδοχή στον υπουργό Υγείας που έκοψε κορδέλες στον 6ο όροφο - «φάντασμα» του Νοσοκομείου «Μεταξά»
Συνεχίζει τις φιέστες στα νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας.
Την Τετάρτη βρέθηκε στο νοσοκομείο «Μεταξά», με αφορμή την αναγκαία ανακαίνιση του 6ου ορόφου (που φιλοξενούσε την Β’ Χειρουργική Κλινική, τη Μονάδα Μαστού, την Πλαστική Χειρουργική).
Για ακόμη μια φορά όμως βρήκε απέναντί του τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, αλλά και εργατικούς-λαϊκούς φορείς του Πειραιά που πραγματοποίησαν μαζική και δυναμική κινητοποίηση στο προαύλιο.


Ο υπουργός Υγείας όχι μόνο δεν έδωσε καμία απάντηση στα επίμονα ερωτήματα των εργαζομένων για τις προσλήψεις προσωπικού και την ενίσχυση του νοσοκομείου, αλλά προσπάθησε με τη βοήθεια του διοικητή να παρουσιάσει μια ψευδή εικόνα!  
Η ανακαίνιση όφειλε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια με τη χρηματοδότηση και την ευθύνη του κράτους σε ένα κτίριο που πλέον είναι απαρχαιωμένο. Η ανακαίνιση αυτή όμως, όπως αναδείχθηκε από τους εργαζόμενους, γίνεται σε έναν «όροφο- φάντασμα» που έχει ερημώσει από προσωπικό.
Οι κενές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό φτάνουν τις 200. Στο νοσοκομείο εξακολουθεί να υπάρχει ένας φαρμακοποιός, ένας θωρακοχειρουργός, ένας διαιτολόγος, δεν υπάρχουν λοιμωξιολόγος, οφθαλμίατρος, δερματολόγος και οι ελλείψεις σε άλλες ειδικότητες (π.χ. καρδιολόγοι, αναισθησιολόγοι, εργαστηριακοί ιατροί) είναι μεγάλες.
Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει σκοπό να ενισχύσει το Νοσοκομείο «Μεταξά», αλλά και γενικότερα το ΕΣΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Η πολιτική για την υγεία, που έχουν υπηρετήσει όλες οι κυβερνήσεις υπό την καθοδήγηση της ΕΕ, καθημερινά αποδεικνύει τον εγκληματικό της χαρακτήρα.
Στηρίζεται στην υποχρηματοδότηση, την ακραία υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, την εμπορευματοποίηση τους και την γιγάντωση του ιδιωτικού κερδοσκοπικού τομέα της υγείας. Στηρίζεται στις ελάχιστες έως μηδαμινές παροχές υγείας στα λαϊκά στρώματα.
Γι' αυτό βρίσκει και θα βρίσκει απέναντι της όχι μόνο τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας αλλά και όλο το λαό.