15 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθη φυγάς (;) Τούρκος στη Χίο, με πιστόλι και πλαστά ιταλικά έγγραφα

 

Με πιστόλι, γεμιστήρα και 41 φυσίγγια ήταν… αρματωμένος ένας 30χρονος, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος βρίσκεται στη Χίο από τις αρχές Ιουλίου, είχε υποβάλει αίτημα ασύλου και συνελήφθη προχθές Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024, στην πόλη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χίου.

Η υπόθεση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ερευνάται εδώ και καιρό από την αστυνομία, η οποία προχθές τον συνέλαβε στην πόλη της Χίου, ενώ – όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση – «σε έρευνα που ακολούθησε, σε οικία όπου διαμένει στην ίδια περιοχή, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, γεμιστήρας, 41 φυσίγγια και δύο έγγραφα αρχών Ιταλίας (ταυτότητα και άδεια ικανότητας οδήγησης), τα οποία έφεραν ενδείξεις πλαστότητας».

ΠΗΓΗ https://astraparis.gr/

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 30χρονος δεν έφτασε στη Χίο από θαλάσσια οδό, αλλά από την Βόρεια Ελλάδα και έμενε σε σπίτι στην πόλη της Χίου.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ κατασχέσθηκε και το κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου.