24 Σεπτεμβρίου 2024

«Να κάνουμε κάτι... »

 

«Εχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι προτού είναι πολύ αργά, πριν φτάσουμε στην επόμενη πραγματική παγκόσμια κρίση. Εχουμε ακόμα τη δυνατότητα να αποτρέψουμε την καταστροφή που θα μπορούσε να προκληθεί από τις σημερινές παγκόσμιες απειλές με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι».

Τα λόγια αυτά είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ, με φόντο τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις που οξύνονται, με την Ελλάδα να συμμετέχει ενεργά, ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η ομιλία του πρωθυπουργού δεν είναι μόνο φερετζές της εγκληματικής πολιτικής του ΝΑΤΟ, που σπέρνει ανέμους και πολεμικές θύελλες σε όλο τον κόσμο, στον ανταγωνισμό με τα άλλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα.

Είναι ταυτόχρονα ρεσιτάλ κοροϊδίας στον λαό, που ξέρει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αναβαθμιστεί η ελληνική εμπλοκή στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς, υπηρετώντας τα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Πράγματι, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση «κάνει κάτι» μπροστά στην «καταστροφή» και στις «σημερινές παγκόσμιες απειλές»: Στηρίζει και υλοποιεί με προσήλωση τη ΝΑΤΟική πολιτική που οδηγεί τον λαό μας σε πιο μεγάλους κινδύνους και καταστροφές!

Στη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία, η χώρα μας συμμετέχει με την αποστολή πολεμικού υλικού, οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και τη μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα για τη στήριξη του καθεστώτος Ζελένσκι και για άμεση εμπλοκή σε περίπτωση γενικευμένης ανάφλεξης.

Στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, στηρίζει το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και συμμετέχει ενεργά στην πολεμική κινητοποίηση που έχει κηρύξει το ΝΑΤΟ στην περιοχή. Εχει στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά και «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, αναγνωρίζει το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Τον μανδύα δηλαδή της εγκληματικής του δράσης, που οδηγεί σε γενίκευση της πολεμικής σύγκρουσης.

Ακόμα και τώρα που ο κόσμος βράζει και αγανακτεί για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στη Γάζα, τη δολοφονική επέμβαση στη Δυτική Οχθη και την τρομοκρατική επίθεση στον Λίβανο, ο πρωθυπουργός δεν δίστασε από τη Νέα Υόρκη να εκφράσει τη στήριξή του στο κράτος - χασάπη, προσβάλλοντας τον λαό και τη γνήσια αλληλεγγύη του προς τους Παλαιστίνιους και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Η κυβέρνηση στηρίζει τη στροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας σε πολεμική, τα σχέδια για «στρατηγική αυτονομία» της ΕΕ, που σημαίνει ενεργότερος ρόλος μέσα και δίπλα στο ΝΑΤΟ, τη συγκρότηση ευρωστρατού και τη δαπάνη 500 δισ. ευρώ τον χρόνο από τις τσέπες του λαού για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας, όπως προβλέπει το σχέδιο Ντράγκι.

Είναι από τους πρωτοπόρους σε ΝΑΤΟικές δαπάνες, ξοδεύοντας σταθερά πάνω από το 2% του προϋπολογισμού για εξοπλισμούς που υπηρετούν τον σχεδιασμό της ευρωατλαντικής συμμαχίας. Η κυβέρνηση λοιπόν, το ΝΑΤΟ και οι ΕΕ, που είναι σύμμαχοι της αστικής τάξης και όχι των εργαζομένων και του λαού, δεν είναι μέρος της «λύσης», όπως ξεδιάντροπα το παρουσιάζει ο πρωθυπουργός.

Αντίθετα, η ευρωατλαντική πολιτική είναι η καρδιά του προβλήματος, που απειλεί τον πλανήτη με ανάφλεξη, στο έδαφος ανταγωνισμών που οξύνονται και κυρίως της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Μόνο οι λαοί σε κάθε χώρα μπορούν «να κάνουν κάτι προτού είναι πολύ αργά»! Δυναμώνοντας την πάλη τους παντού, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην προετοιμασία για γενίκευσή του, στους πολεμικούς προϋπολογισμούς.

Βάζοντας ακόμα πιο αποφασιστικά στο στόχαστρο την ίδια την αστική τάξη, τα κόμματα και τους διεθνείς συμμάχους της, που για τα συμφέροντά τους, σε πόλεμο και «ειρήνη», δεν διστάζουν να σπρώχνουν τον λαό ακόμα πιο βαθιά στην εκμετάλλευση, στον όλεθρο, στην καταστροφή.