23 Σεπτεμβρίου 2024

Διοικητές Νοσοκομείων: Πότε περνούν στην επόμενη φάση οι υποψήφιοι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

 

Πότε θα ανακοινωθούν οι λίστες με τα 15 πρώτα ονόματα για τους Διοικητές Νοσοκομείων
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ των πρώτων επιλαχόντων από τους υποψήφιους Διοικητές Νοσοκομείων, που συμμετείχαν στον γραπτό διαγωνισμό.

Αν και έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες από τον Μάρτιο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι γραπτές εξετάσεις,  το ΑΣΕΠ βρίσκεται στη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και των τυπικών προσόντων των υποψήφιων Διοικητών Νοσοκομείων, προκειμένου να καταρτίσει τις λίστες με τα 15 πρώτα ονόματα που περνούν στην επόμενη φάση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες αναμένεται το ΑΣΕΠ να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των «15αδων» εκ των οποίων θα προκύπτει ουσιαστικά και η «επτάδα» όσων θα προκριθούν.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα διάστημα, ώστε να ελεγχθούν οι ενστάσεις και αμέσως μετά θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη οι επτά που προκρίνονται.

Διοικητές Νοσοκομείων: Πότε θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη


Όταν διαμορφωθεί η λίστα με την επτάδα των υποψηφίων Διοικητών Νοσοκομείων θα κληθούν σε προφορικές προσωπικές συνεντεύξεις, οι οποίες βάση των εκτιμήσεων από το υπουργείο Υγείας θα γίνουν μέσα στον Οκτώβριο, καθώς η διαδικασία θεωρείται αρκετά γραφειοκρατική

Με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr επειδή ακριβώς οι διοικητές και οι υποδιοικητές των νοσοκομείων είναι πολλοί, τα αποτελέσματα θα εκδίδονται ανά Υγειονομική Περιφέρεια ενώ αναμένεται να προηγηθούν εκείνες οι περιφέρειες που διαθέτουν τα λιγότερα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, στην Επιτροπή που θα πραγματοποιεί τις συνεντεύξεις θα συμμετέχουν και οι νέοι διοικητές ΥΠΕ όταν πρόκειται για τα νοσοκομεία της περιοχής ευθύνης τους.

Η διάρκεια της προσωπικής συνέντευξης αναμένεται να είναι από 20 έως 40 λεπτά και οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν τόσο τη διοίκηση όσο και τη διαχείριση θεμάτων που αφορούν το χώρο της υγείας.

Η τελική επιλογή θα γίνει από τον Υπουργό Υγείας, όπως ορίζει ο νόμος Κεραμέως ενώ θεωρείται πιθανό πολλά από τα παλιά στελέχη να μην είναι στις τελικές τριάδες καθώς η όλη διαδικασία δυσκόλεψε τους υποψηφίους με αποτέλεσμα οι βαθμολογίες τους να ήταν χαμηλές.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ η κυβέρνηση έχει δηλώσει επισήμως ότι έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν διοριστεί όλοι οι νέοι Διοικητές στα νοσοκομεία της χώρας.

 Μαρία Γλένη

ΠΗΓΗ https://www.healthreport.gr/