17 Σεπτεμβρίου 2024

Μηδενική αξία η υπογραφή των Δημοτικών Συμβούλων Ανατολικής Σάμου

 

Ακούσαμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ,το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Χατζηκωνσταντή, το "πολυθέσιο" αφεντικό φορέων και δομών υγείας της Σάμου, και σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδας  όπως την εφημερίδα συντακτών ΕΦΣΥΝhttps://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/445435_galazios-diorismos-sti-samo-yperano-asep <<συνεργάτη και δεξί χέρι του τοπικού Βουλευτή Στεφανάδη ,να ισχυρίζεται στα τελευταία δύο δημοτικά συμβούλια πάνω από μία φορά ότι έχει το δικαίωμα αλλά και τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή ν' ακυρώσει αποφάσεις του σώματος, όποτε κι αν αυτές έχουν εκδοθεί. 

Η ευθύτητα αυτή, η άνεση, η χαλαρότητα του κ.Χατζηκωνσταντή και η επιμονή του ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου είναι ουσιαστικά μπακαλόχαρτα, αφού μπορεί να τις ακυρώνει όποτε του καπνίσει, αναδεικνύει την αδράνεια των αιρετών ή την άγνοια της δυναμικής της υπογραφής τους

Δυστυχώς στις δηλώσεις του κ.Χατζηκωνσταντή, του οποίου όλα δείχνουν ότι οι συμπαρατασσόμενοι του έχουν τυφλή εμπιστοσύνη, δεν αντέδρασε κάνεις, ούτε καν οι αυλικοί του δημάρχου,  αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσα είπε, όπως κι αν τα είπε ισχύουν σε υπέρτατο βαθμό. 

Όμως το εγχειρίδιο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αναφέρει τη δυνατότητα ακύρωσης, ή πιο σωστά της αυτο-ακύρωσης, αφού η υπογραφή είναι δεσμευτική για κάθε υπογράφοντα. 
Παρόλα αυτά, ο Χατζηκωνσταντής έχει την άποψη ότι οι υπογραφές των δημοτικών συμβούλων δεν έχουν καμία αξία. 
Συμπεριλαμβανομένης της δικής του!   

Προτείνουμε στον κ.Χατζηκωσταντή να διαβάσει ξανά  τον κανονισμό του ΥΠΕΣ, μήπως και πάρουν χαμπάρι όσοι πιστεύουν ότι μας δουλεύουν, όσο τους δουλεύουν.