9 Σεπτεμβρίου 2024

«Γαλάζιος» διορισμός στη Σάμο υπεράνω ΑΣΕΠ

 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης τοποθέτησε προσωρινό διοικητή του πολύπαθου νοσοκομείου τον Ιωάννη Χατζηκωνσταντή, κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. που είναι και υποψήφιος διοικητής στον σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ξεπέρασε και τον εαυτό του ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Με μια κίνηση αναμενόμενη μεν, αλλά καθόλου συνηθισμένη, κατάφερε να καταργήσει μέχρι και το ΑΣΕΠ διορίζοντας ως προσωρινό διοικητή στη θέση του Νοσοκομείου Σάμου τον κ. Ιωάννη Χατζηκωνσταντή: γνωστό κομματικό στέλεχος της Ν.Δ., άνθρωπος του περιβάλλοντος του βουλευτή Σάμου, Χρ. Στεφανάδη, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου αλλά και υποψήφιος διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη!

Και αν βέβαια οι δύο πρώτες ιδιότητες δεν προκαλούν καμία έκπληξη, το γεγονός ότι για τη θέση του προσωρινού διοικητή στο Νοσοκομείο Σάμου, που χήρεψε μετά και την παραίτηση της Αφροδίτης Αγγελή, επιλέχθηκε ένας από τη λίστα υποψηφίων του ΑΣΕΠ για την εν λόγω θέση γεννά πολλά ερωτήματα. 


Τόσο ηθικής όσο όμως και νομικής φύσης, αφού επί της ουσίας ο διορισμός του κ. Χατζηκωνσταντή ουσιαστικά προκαταλαμβάνει την κρίση του ΑΣΕΠ, αν δεν ακυρώνει επί της ουσίας το έργο του. Και αυτό γιατί οι άλλοι υποψήφιοι καλούνται πλέον να ανταγωνιστούν έναν συνυποψήφιο που θα μετράει παραπάνω προϋπηρεσία και μάλιστα στον ίδιο φορέα για λογαριασμό του οποίου προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν πόσο νόμιμη μπορεί να θεωρηθεί η συγκεκριμένη επιλογή και αν αυτός ο διορισμός θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα όλη τη διαγωνιστική διαδικασία.


Οσο για το ηθικό μέρος της υπόθεσης, πολλά μπορούν να ειπωθούν και κυρίως για την έλλειψη σεβασμού στους ανθυποψηφίους, που βλέπουν ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να αγωνιούν για το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι με σημαδεμένα χαρτιά.

Από όσο φαίνεται για ακόμα μία φορά οι κυβερνητικές φανφάρες περί αξιοκρατίας και νομιμότητας θα παραμείνουν μόνο προεκλογικές εξαγγελίες.

*Ανάμεσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Σάμου και το έχουν φέρει ένα βήμα πριν από το λουκέτο με τις παραιτήσεις και μετακινήσεις ιατρών και διοικήτριας, προχθές η 2η ΔΥΠΕ Πειραιά και Νήσων Αιγαίου ζήτησε τη μετακίνηση ακόμα ενός ιατρού από το Νοσοκομείο Σάμου ώστε να καλύψει μία θέση στους Φούρνους Ικαρίας.

Θυμίζουμε ότι στο Νοσοκομείο Σάμου έχουν απομείνει μόλις 29 ιατροί αντί των 75 του οργανογράμματος.

Γιώργος Παγούδης
ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/