12 Σεπτεμβρίου 2024

Η αδράνεια του ΕΣΥ και οι ανύπαρκτες Διοικήσεις.

 


Σε απόλυτη αδράνεια φαίνεται ότι έχουν πέσει πολλοί Διοικητές νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, καθώς η αναμονή μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και να διαπιστώσουν εάν θα συμμετέχουν και την επόμενη μέρα στο ΕΣΥ, λειτουργεί αποτρεπτικά από το να συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των νοσοκομείων τους.


Κάτι βέβαια που γνωρίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά σφυρίζει αδιάφορα, τονίζοντας ότι οι Διοικητές δείχνουν μάλιστα ιδιαίτερη μέριμνα το τελευταίο διάστημα, καθώς αξιολογούνται λίγο πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.


Βέβαια με βάση και τα όσα μεταφέρουν στο HealthReport.gr οι εργαζόμενοι αλλά και οι συνδικαλιστές από διάφορα νοσοκομεία της χώρας, οι περισσότερες διοικήσεις αδιαφορούν για το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία τους, γι΄ αυτό άλλωστε τους τελευταίες μήνες προκύπτουν όλο και νέα προβλήματα που σχετίζονται με την ταλαιπωρία των ασθενών.


Καθίσταται προφανές ότι η αδράνεια αυτή οφείλεται κυρίως στην έλλειψη επιχειρησιακών οδηγιών από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και από τις αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα ξανά στις θέσεις τους, χωρίς όμως να δίνουν τις απαραίτητες συμβουλές στους υφισταμένους τους.




Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΣΥ ζει μια ανάλογη κατάσταση. Κάθε φορά που αλλάζουν οι διοικήσεις όποτε αλλάζουν βέβαια και οι κυβερνήσεις, οι Διοικητές παραμένουν ανενεργοί μέχρι να διαπιστώσουν εάν θα επαναδιοριστούν.


Οι παλαιότεροι μάλιστα θυμούνται ότι το 2009 όταν ήταν υπουργός Υγείας η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που σήμερα βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ, 10 μήνες διαπραγματευόταν με τους τοπικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το ποιους διοικητές να διορίσει και ποιους να αποπέμψει.


Αποτέλεσμα ήταν οι «γαλάζιοι» Διοικητές που είχαν ξεμείνει από το σύστημα Καραμανλή, να είναι σε απόλυτη αδράνεια και τα νοσοκομεία αντίστοιχα να είναι σε απόλυτη κατάρρευση.

Θεατές και πάλι στο ίδιο έργο…

 Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΠΗΓΗ https://www.healthreport.gr/