8 Ιουνίου 2024

Η αισιοδοξία της Κουμουνδούρου, ο Παπανδρέου και ο στόχος της επόμενης μέρας



 «Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κάνει ήδη την μεγάλη τομή στο πολιτικό σύστημα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα» υποστήριζαν πηγές της Κουμουνδούρου μετά τη χθεσινή, τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα.

Υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος σημειώνουν πως «όταν ο Στέφανος Κασσελάκης συστήθηκε στον κόσμο ως ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη, αντιμετωπίστηκε αρνητικά με χαρακτηρισμούς περί “μικρομεγαλισμού” και άλλα ανάλογα σχόλια, ενώ οι πιο καλοπροαίρετοι -αν και το ελπίζουν- θεώρησαν ανέφικτο έναν τέτοιο στόχο».


«Τώρα όμως, η απειλή Κασσελάκη φαίνεται να πραγματώνεται, όπως δείχνουν τόσο οι δημοσκοπήσεις, όσο και η λυσσαλέα μονομέτωπη επίθεση της ΝΔ. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται μόνο τον Κασσελάκη» λένε χαρακτηριστικά, φανερώνοντας έτσι σαφέστατη αισιοδοξία για το αυριανό αποτέλεσμα.

Μετωπική σε Ανδρουλάκη
Το να επιτεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με σφοδρότητα στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν αναμενόμενο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η κριτική για την οικονομία, για την κυβερνητική αναλγησία, για την καταστρατήγηση του Κράτους Δικαίου, για την υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας, για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών και άλλων σκανδάλων, αλλά και για τα χρέη του κυβερνώντος κόμματος ήταν στην πρώτη γραμμή.

Όμως, την τελευταία εβδομάδα, με την ίδια δυναμική, ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ βάζοντας στόχο τον Νίκο Ανδρουλάκη και αναφέροντας πολύ συχνά το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε χθες:

«Λιώσαμε σόλες, γυρίσαμε όλη τη χώρα από τη μία άκρη ως την άλλη. Και ήρθαμε εδώ για την τελευταία μας συνάντηση πριν από την κάλπη. Στην Πάτρα των τεράστιων δυνατοτήτων με το εξαιρετικό αλλά τόσο αδικημένο Πανεπιστήμιο, στην Πάτρα των εμπορικών οδών που δεν αξιοποιούνται, στην Πάτρα της αποβιομηχάνισης. Σε μία, παρατημένη από το κράτος, πύλη της Ελλάδας στην Ευρώπη.

»Αλλά και στην Πάτρα με την τεράστια δημοκρατική παράδοση. Από τον Ανένδοτο του Γέρου της Δημοκρατίας κόντρα στη νοθεία της τότε Δεξιάς. Μέχρι την Πάτρα της Αλλαγής, του μεγάλου οράματος που εμφύσησε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

»Μιας και ανέφερα τον Ανένδοτο, επιτρέψτε μου να αναφέρω και το …ανέκδοτο!
Έναν αρχηγό προοδευτικού κόμματος με τεράστια Ιστορία, που τον παρακολουθεί η ΕΥΠ και αντί να τα κάνει άνω κάτω όλα, δεν βγάζει άχνα. Φανταστείτε τον Ανδρέα Παπανδρέου στη θέση του κ. Ανδρουλάκη. Θα είχε ρίξει τη Δεξιά σε μία μέρα. Αντί γι’ αυτό, πέφτει ο ίδιος», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ευτυχώς όμως υπάρχει ισχυρή προοδευτική πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που αγωνίζεται, που ιδρώνει τη φανέλα, που κάνει τον φαινομενικά παντοδύναμο Μητσοτάκη να ιδρώνει κι εκείνος. Γιατί δεν τον αφήνουμε σε χλωρό κλαρί. Γιατί δεν τον αφήνω σε χλωρό κλαρί».

Διπλός στόχος
Ο Στέφανος Κασσελάκης αφενός επιθυμεί να δελεάσει τους δυσαρεστημένους και αναποφάσιστους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ενόψει των αυριανών εκλογών και αφετέρου έχει το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Ο ίδιος δεν έχει κρύψει ότι επιθυμεί να φτιάξει τη μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική, κεντροαριστερή παράταξη. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι πρέπει να αποδομηθεί πλήρως η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, δεν έχει κρύψει ότι προέρχεται από οικογένεια που στήριζε τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Το στοίχημα από την επομένη των εκλογών είναι να εκφράσει ο ανανεωμένος ΣΥΡΙΖΑ τις αξίες και τα ιδανικά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς βεβαίως να απολέσει την αριστερή κληρονομιά του. Αυτόν τον διττό στόχο εξυπηρετεί το πρόσφατο κάλεσμα του Στέφανου Κασσελάκη στους προοδευτικούς πολίτες που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτή είναι μια κουβέντα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον…

ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/