10 Ιουνίου 2024

Ανδρουλάκης: Σπάσαμε επιτέλους το γαλάζιο στον χάρτη – Το ΠΑΣΟΚ ξανασυστήθηκε



 Στα δύο μηνύματα της κάλπης, που είναι η τεράστια αποχή και η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων, στάθηκε με τη δήλωσή του μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

« Η πλειοψηφία δεν συμμετείχε σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που επηρεάζει άμεσα τον κόσμο. Ως νέος πολιτικός δεν συμβιβάζομαι με μια τέτοια αρνητική εξέλιξη», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «υπάρχει ταυτόχρονα στροφή στην ακροδεξιά που πρέπει να μας προβληματίσει. Ιδιαίτερα την κυβέρνηση. Σε αυτές τις εκλογές η ΝΔ έχει υποστεί μια βαριά ήττα από τον πήχη των εθνικών εκλογών και 5 από των προηγούμενων εκλογών».

Όπως τόνισε, «αποδοκιμάστηκε η περιφρόνηση, η αλαζονεία, η διαφθορά. Να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για μια προοδευτική διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Προτεραιότητά μας είναι να έχουμε διαμορφώσει την εναλλακτική διακυβέρνηση της χώρας».

Για τα αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «για τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση, μέσα σε ένα χρόνο, αυξήσαμε τα εκλογικά μας ποσοστά. Σπάσαμε επιτέλους το γαλάζιο στον χάρτη, με την πρωτιά σε δύο νομούς στην Κρήτη. Η παράταξή μας ξανασυστήθηκε».

«Βεβαίως, σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ περιφέρειας και Αθήνας, που πρέπει να ανατρέψουμε, επειδή θέλουμε ξανά να πρωταγωνιστήσουμε», επισήμανε ακόμη ο Νίκος Ανδρουλάκης.
ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/