17 Ιουνίου 2024

Ούτε ο Βουλευτής Στεφανάδης 'ελαβε το μήνυμα των εκλογών το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία έχασε 1.043.511 ψήφους και έχει ευθύνη για αυτό το αποτέλεσμα

 Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ τακτική τήν ὁποία μπορεῖ νά ἀκολουθήσει ο Στεφανάδης  εἶναι ὁ στρουθοκαμηλισμός. Νά ἀρνεῖται δηλαδή νά δεῖ τήν πραγματικότητα καί νά προσπαθεῖ νά δημιουργήσει ἐντυπώσεις, διάφορες τῆς ἀληθείας, διά τῆς γνωστῆς, ἄν καί οὐδόλως ἐπιτυχημένης, μεθόδου τῆς σοφιστείας.

Δεν ψηφίστηκε ούτε από τους συμπατριώτες του τους Ικαριώτες και έπαθε πολιτικό στραπάτσο  με πτώση περίπου δέκα μονάδες στον νομό που τον εξέλεξε Βουλευτή ...δεν βλέπει ο Μητσοτάκης ότι δεν τραβάει πολιτικά;

Ὁ …πολυτραυματίας ὅμως τῆς χθεσινῆς ἀναμετρήσεως εἶναι ἡ Νέα Δημοκρατία, ἡ ὁποία πέφτει ὄχι ἁπλῶς κάτω τοῦ 33% τό ὁποῖο θέσει ὡς στόχο, ἀλλά καί ὁριακά κοντά στό ψυχολογικό ὅριο τοῦ 30%. Τό τί πληρώνει μέ τήν ἧττα αὐτή μπορεῖ νά συνοψισθεῖ στήν λέξη «περιφρόνησις».


Η ΝΔ αποδοκιμάστηκε για μια σειρά από επιλογές που έγιναν από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και σήμερα. Τόσο απλά και τόσο πρακτικά. Κόστισε ο νόμος Χατζηδάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια. Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πλήρωσε και την αλαζονεία της. Το γεγονός δηλαδή ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές είδε ο κόσμος να απογειώνεται το κυβερνητικό αεροσκάφος και να παραμένει στα σύννεφα μέχρι και σήμερα. Οι ψηφοφόροι περίμεναν πώς και πώς την ευκαιρία να προσγειωθεί (έστω για ανεφοδιασμό) το κυβερνητικό αεροσκάφος, προκειμένου να συναντήσουν τον πρωθυπουργό και να του… παραδώσουν το γράμμα τους. Και το έκαναν χθες, με την πρώτη ευκαιρία. Το θέμα είναι από δω και πέρα, αν το αεροσκάφος, αφού απογειωθεί ξανά, θα έχει πάρει τα απαιτούμενα μηνύματα και δεν θα χαθεί και πάλι στα σύννεφα της αλαζονείας και της λογικής του «τα ξέρω όλα και συμφέρω». Αν συμβεί αυτό, τα χειρότερα είναι μπροστά και τότε νομοτελειακά θα ξεκινήσει η πορεία που δυστυχώς συνοδεύει τη μοίρα όλων των κυβερνήσεων που διανύουν τη δεύτερη θητεία τους.