13 Μαΐου 2024

Οι παλικαρισμοί και το αποτέλεσμα



 Είναι δύσκολο να ξεχαστεί ο φανατισμός, κυρίως όμως η αποδοχή κάθε ακραίας ατζέντας που υιοθέτησε ο κύριος Μητσοτάκης προκειμένου να κερδίσει ψήφους
Τα εθνικά θέματα ήταν το φόρτε της παράταξης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με αυτά στην προμετωπίδα κέρδισε τις εκλογές του 2019, εν μέρει και του 2023. Συμφωνία των Πρεσπών, μεταναστευτικό, ελληνοτουρκικά ήταν τα ζητήματα για τα οποία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ορατό ότι υπήρχε πλούσια ρητορική για εσωτερική κατανάλωση, αλλά μακριά από τα δύσκολα και την ουσία.


Αντιθέτως, σήμερα η κυβέρνηση και ο κύριος Μητσοτάκης κάνουν ό,τι μπορούν για να μην είναι στην επικαιρότητα τα θέματα αυτά. Ο λόγος είναι σαφής: Δεν υπάρχουν επιτυχίες, υπάρχουν μόνο αδιέξοδο και θολός ορίζοντας. Και στα ελληνοτουρκικά, και στις σχέσεις με τις βαλκανικές χώρες. Αντί η Ελλάδα να πρωτοστατεί στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις, αδυνατώντας να εμφανίσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα για τα εθνικά συμφέροντα.



Οι ομιλίες και δηλώσεις του Νίκου Δένδια δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά, δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση κοιτά αμήχανα και με φόβο τις επιλογές ηγεσιών που επιδιώκουν την ένταση στα Βαλκάνια, την ώρα που στα ελληνοτουρκικά τόσο ο κύριος Μητσοτάκης όσο και ο κύριος Γεραπετρίτης μιλούν για αναγκαίες υποχωρήσεις επικαλούμενοι πλέον τον… ρεαλισμό.

Είναι πράγματι δύσκολο να ξεχάσει κανείς τη ρητορική της Ν.Δ. για εσωτερική κατανάλωση ακόμα κι αν θα ήθελε να δει κάποιον ρεαλισμό στις σημερινές της θέσεις. Είναι δύσκολο να ξεχαστεί ο φανατισμός, κυρίως όμως η αποδοχή κάθε ακραίας ατζέντας που υιοθέτησε ο κύριος Μητσοτάκης προκειμένου να κερδίσει ψήφους.

Το ακόμα χειρότερο όμως είναι η πολιτική που εφάρμοσε και η οποία οδηγεί σε αδιέξοδα. Γι’ αυτό και προσπαθεί να ξεχαστεί παρουσιάζοντας μια ωραιοποιημένη εικόνα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα όσα αληθινά συμβαίνουν. Το του θύμισε ο Έντι Ράμα. Και αύριο θα του το θυμίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗ https://www.avgi.gr/