14 Μαΐου 2024

Συνάντηση ύστερα από πρωτοβουλία πρόσκλησης από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Σάμου προς την κυρία Χατζηστυλιανού, Διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. Βορείου Αιγαίου.

 


Σήμερα Κυριακή 12 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την ενημέρωση των ξενοδόχων, των τουριστικών καταλυμάτων και των πολιτικών μηχανικών σχετικά με τις τρέχουσες νομοθεσίες και τις διαδικασίες αδειοδότησης. Κοινός στόχος είναι η ορθή και ομαλή λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. 


Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν πολλά ζητήματα νομικού χαρακτήρα, όπως οι προδιαγραφές δωματίων ΑΜΕΑ, το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος, τα δικαιώματα αλλά και οι υποχρεώσεις ξενοδόχου-πελάτη. Τέλος υπήρξε ένας ανοιχτός διάλογος μεταξύ των επαγγελματιών και της κυρίας Χατζηστυλιανού γύρω από τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στην τοπική αγορά εργασίας. Σε κάθε περίπτωση βασικό μέλημα της Ένωσης Ξενοδόχων είναι η ορθή ενημέρωση, η ανάπτυξη του τουρισμού άλλα και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουμε. Με Εκτίμηση Ένωση Ξενοδόχων Ν. Σάμου