15 Μαΐου 2024

Ομολογία Χατζηδάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης και το «θαύμα» Μητσοτάκη

 

Μόλις το 0,02% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έλαβαν στήριξη από το Ταμείο Ανάκαμψης • Σκληρή κριτική από τον Νίκο Παππά.
Στις μεγάλες επιχειρήσεις πήγε η μερίδα του λέοντος από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός σε ερώτηση του τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση του Νίκου Παππά, ο Κωστής Χατζηδάκης, εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει πως μόνο το 0,02% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έλαβαν στήριξη από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, σχολιάζει «το μόνο "θαύμα" που συντελείται είναι η επιβεβαίωση του κυβερνητικού σχεδίου εκκαθάρισης και η αποκάλυψη του μεγέθους της εξαπάτησης. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Χατζηδάκης είναι απολύτως υπεύθυνοι και για τα δύο» και προσθέτει «κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού με επιχείρημα ότι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν, απορρίπτεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επιχειρήσεις αυτές κατέθεσαν το 62% των προτάσεων ενίσχυσης (450 από τα 724 επενδυτικά σχέδια), με συνολικό ύψος προϋπολογισμού τα 5,4 δις (47% του συνόλου)».


Τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας: 

Μόνο 7(!) πολύ μικρές επιχειρήσεις (με έως 9 εργαζόμενους) έχουν ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για το 2,4% όσων έχουν ενισχυθεί.
Μόνο 140 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (με έως 250 εργαζόμενους) έχουν στηριχθεί από το ΤΑΑ. Αποτελούν το 0,02% της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που στη συντριπτική της πλειονότητα παραμένει αποκλεισμένη.
Από τα 17,7 δισ. ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί 4,9 δισ. (27%). Το 15,7% αποδόθηκε στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (οι τρεις κατηγορίες αποτελούν το 99,9% της επιχειρηματικότητας), το δε 84% στις μεγάλες (0,01% του συνόλου)».


ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/