17 Μαΐου 2024

Η συγκάλυψη της συγκάλυψης

 

Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο της κυβέρνησης να φτάσει μέχρι τις ευρωεκλογές με τα Τέμπη να έχουν ξεχαστεί είναι εξαιρετικά φιλόδοξο
Θα άξιζε να προσέξει κανείς ότι στα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα έχει διαταχθεί απόλυτη σιωπή σχετικά με τα Τέμπη. Ούτε η λέξη δεν ακούγεται, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και κάθε είδηση σχετικά με τη δικαστική έρευνα είναι ολοκληρωτικά εξαφανισμένα. Μια πρόχειρη έρευνα δείχνει ότι από τις 25 Απριλίου που η αντιεισαγγελέας Εφετών της Λάρισας διέταξε έρευνα για το μπάζωμα καμία νεότερη είδηση δεν έχει αναρτηθεί, παρά μόνο στο πλαίσιο κάποιων κομματικών αψιμαχιών. Ταυτόχρονα, υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να έχει επιβάλει στα ΜΜΕ εμπάργκο για την υπόθεση, επί ποινή αποκλεισμού από την προεκλογική διαφήμιση του κόμματος για τις ευρωεκλογές. Έτσι ωραία βολεύονται τα πράγματα όταν κάποιος ελέγχει τη ροή του χρήματος.

Από την άλλη, βέβαια, το γεγονός ότι έχει πέσει απαγόρευση δεν σημαίνει ότι οι εξελίξεις δεν τρέχουν. Αυτές τις ημέρες λήγει η 20ήμερη προθεσμία που είχε η Πολιτεία να αναφέρει στους εισαγγελείς ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Πολιτεία θα συμμορφωθεί ή αν θα κάνει ότι δεν άκουσε - και στις δύο περιπτώσεις το θέμα που θα προκύψει θα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων DNA για υλικό που εντοπίστηκε στα χώματα, τα οποία είχαν απομακρυνθεί με φορτηγά από τον χώρο του δυστυχήματος. Αν προκύψει ότι το DNA είναι ανθρώπινο, θα προκληθεί σεισμός. Και τον σεισμό καμία λίστα Πέτσα και κανένα τείχος σιωπής δεν μπορεί να τον συγκαλύψει.
Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο της κυβέρνησης να φτάσει μέχρι τις ευρωεκλογές με τα Τέμπη να έχουν ξεχαστεί είναι εξαιρετικά φιλόδοξο. Γιατί όλα όσα έχουν διαπραχθεί γύρω από αυτή την υπόθεση έχουν εξοργίσει την κοινωνία. Η προκλητική αλαζονεία του Καραμανλή, η ξετσίπωτη προσπάθεια συγκάλυψης στην Εξεταστική, η παραποίηση των ηχητικών, οι προφάσεις για το μπάζωμα είναι πράγματα που ο κόσμος αρνείται να χωνέψει. Και η παραμικρή εξέλιξη στην υπόθεση τα ξαναφέρνει όλα μαζί στην επιφάνεια. Δύσκολο να συγκαλυφθεί η συγκάλυψη, έστω και μέχρι τις εκλογές.

ΠΗΓΗ https://www.avgi.gr/